Jsme televize vašeho kraje

Marienbad Film Festival se letos zaměří na český a zahraniční experimentální film

Plzeň, publikováno 02.08.2017, autor: Richard Beneš

Marienbad Film Festival se letos zaměří na český a zahraniční experimentální film | Autor: Marienbad Film Festival

Druhý ročník Marienbad Film Festivalu se uskuteční ve dnech od 29. srpna do 2. září v Mariánských Lázních. Festival se zaměřuje na český a zahraniční experimentální film, nabídne ale také projekce klasických hollywoodských a evropských filmů 50. a 60. let i další akce určené pro širokou veřejnost.

Významně se letos rozšíří filmový program. Sekce českého experimentálního a nezávislého filmu Theatre Electrique bude letos poprvé soutěžní. Nová sekce Cinema Excelsior se zaměří na mapování konkrétních zahraničních oblastí experimentálního filmu. „Letos půjde o současný rakouský experimentální film. Retrospektivní sekce nabídne zájemcům ucelenou kolekci českých avantgardních filmů z první poloviny 30. let. Diváci uvidí také restaurované filmy Gustava Machatého, světově proslulý Erotikon a Ze soboty na neděli,“ řekla dramaturgyně festivalu Tereza Czesany Dvořáková.

Široká veřejnost se opět může těšit na projekce klasických hollywoodských a evropských filmů 50. a 60. let, které proběhnou v netypických prostorách, jako je Městské divadlo nebo Společenský dům Casino. Chybět nebude program pro rodiny s dětmi a bohatý doprovodný program včetně koncertů, výstav a divadelních představení. „Zájem o film se snažíme zvýšit i podporou filmového programu ve městě nově založeným Mobilním filmovým klubem, který bude do zahájení festivalu lákat filmové fanoušky z regionu do našeho krásného města,” doplňuje ředitelka festivalu Zuzana Stejskalová.

Fotogalerie

Marienbad Film Festival se letos zaměří na český a zahraniční experimentální film | Autor: Marienbad Film Festival