Jsme televize vašeho kraje

Domažlický hasič Pavel Kouřík sbíral cenné kovy na světovém mistrovství v USA

Plzeň, publikováno 14.08.2017, autor: Richard Beneš

Hasič z Domažlic přivezl z USA cenné kovy | Autor: Archiv Pavla Kouříka

Nejlepší hasiči z celého světa změřili své síly v americkém Los Angeles na Světových hasičských a policejních hrách. V českém reprezentačním týmu, který získal dvě zlaté medaile a jednu bronzovou, byl jako jediný zástupce z Plzeňského kraje i Pavel Kouřík z Domažlic. V individuální kategorii Ultimate Firefighter, což je obdoba u nás známé soutěže TFA, skončil Kouřík na překrásném šestém místě. V týmové soutěži, která je rozdělena do čtyř jednotlivých úseků, Pavel nejrychlejším roztahováním a motáním hadic významně přispěl k bronzu.

„Všichni závodníci v této soutěži potvrdili, že Česká republika má nejsilnější, nejrychlejší a nejvytrvalejší hasiče na celém světe. Medalile posbírali všichni, Petr Moleš, Jan Haderka, Vít Malenovský, Petr Smilek i náš Pavel Kouřík,“ uvedla mluvčí plzeňských hasičů Pavla Jakoubková.

Domažlický hasič a český reprezentant nejvíc zazářil ve výstupu v plné hasičské do 62. patra mrakodrapu. Na jeho střechu se dostal za 12 minut a 7 vteřin a vybojoval si tak titul nejrychlejšího hasiče světa. O pět vteřin pomalejší byl další Čech – Vít Malenovský. Další závodníci třináctiminutovou hranici nepřekonali. V této kategorii ovládli Češi také týmovou soutěž s náskokem téměř dvou minut. Ve svých 23 letech je Pavel Kouřík nejmladším členem reprezentace TFA.

Fotogalerie

Hasič z Domažlic přivezl z USA cenné kovy | Autor: Archiv Pavla Kouříka
Na střechu tohoto mrakodrapu běželi hasiči s výbavou | Autor: Archiv Pavla Kouříka
Pavel Kouřík v akci | Autor: Archiv Pavla Kouříka
Český tým na střeše mrakodrapu v Los Angeles | Autor: Archiv Pavla Kouříka
Autor: Archiv Pavla Kouříka
Autor: Archiv Pavla Kouříka
Autor: Archiv Pavla Kouříka