Jsme televize vašeho kraje

Nebezpečný invalida spáchal sedm trestných činů, soudce ho poslal do vazby

Plzeň, publikováno 15.08.2017, autor: Richard Beneš

Policisté odvádějí obviněného muže od soudu | Autor: Policie ČR

Sedm trestných činů má na svědomí osmačtyřicetiletý muž ze Sokolova. O páchání trestné činnosti teď může pachatel, která nemá obě nohy a pohybuje se na invalidním vozíčku, přemýšlet ve vazbě, kam ho poslal soudce okresního soudu. Invalida má na svědomí kam ho který skončil ve vazbě. Invalida má na svědomí výtržnictví, poškození cizí věci, vyhrožování s cílem působit na úřední osobu, nebezpečné vyhrožování, porušování domovní svobody, ublížení na zdraví a násilí proti skupině obyvatelů a proti jednotlivci.

„Všech trestných činů se měl obviněný muž dopustit během půl roku v Kynšperku nad Ohří. Nejprve měl v době od března do června nejméně třem osobám vyhrožovat zabitím nebo také zapálením domu. U poškozených vzbudil důvodnou obavu o jejich život a zdraví. Na začátku června měl v odpoledních hodinách neoprávněně vstoupit do bytu sedmašedesátileté ženy. Když seděla na židli, měl jí udeřit pěstí do obličeje, až upadla na podlahu. Když sdělila obviněnému, že zavolá na policii, urychleně z bytu odešel,“ popsala útoky mluvčí policie Kateřina Krejčí. Žena při napadení utrpěla zranění, se kterým byla nucena vyhledat opakované lékařské ošetření.

Kuriózní čin spáchal invalida 8. srpna kolem půl páté odpoledne na ulici Náměstí 5. května. „Zde měl obviněný muž zapálit vzrostlý strom, který slouží jako vánoční strom města a na kterém je celoročně nainstalována vánoční výzdoba. Strom se vzňal a shořel včetně světelných vánoční ozdob a elektroinstalace. Na místo přijela policejní hlídka, která muže zadržela a převezla na policejní služebnu. Muž se měl po celou dobu chovat agresivně a policistům, zasahujícímu dobrovolnému hasiči na místě i vyšetřovateli policie měl vyhrožovat zabitím a vulgárně je urážet,“ ukončila výčet trestné činnosti policejní mluvčí.

Obviněný muž není v páchání trestné činnosti není žádným nováčkem. Okresním soudem byl již několikrát odsouzen například za krádeže, nebezpečné vyhrožování nebo výtržnictví. Policejní komisař podal podnět státnímu zástupci k vydání návrhu na vzetí obviněného do vazby. Státní zástupce podnět akceptoval a soudce poté rozhodl o vzetí obviněného do vazby. Za své jednání může být v případě odsouzení potrestán odnětím svobody až na tři roky.

Fotogalerie

Policisté odvádějí obviněného muže od soudu | Autor: Policie ČR