Jsme televize vašeho kraje

Plzeňská zoo přivítala svého 300 000 návštěvníka a směřuje k rekordu

Plzeň, publikováno 15.08.2017, autor: Richard Beneš

Plzeňská zoo přivítala svého 300 000 návštěvníka. Stala se jím rodina Hlaváčkova z Hracholusek na Křivoklátsku. Osobně je přivítal náměstek primátora Petr Náhlík a ředitel zoo Jiří Trávníček. | Autor: ZOO Plzeň

Návštěvnicky velmi vydařenou sezónu zažívá v letošním roce plzeňská zoo, která v úterý přivítala svého 300 000 návštěvníka. Stala se jím rodina Hlaváčkova z Hracholusek na Křivoklátsku. Rodiče Petra a Jaroslav jsou učitelé, přivezli děti Tondu (9) a Terezku (6). Vedení zoo očekává, že na konci roku by mohla návštěvnost dosáhnout zajímavého čísla. Dosud nejlepší rok 2011 přinesl 460 969 návštěvníků, tím nejsilnějším měsícem byl pak srpen 2010, kdy branou zoo vstoupilo 106 859 platících osob. Od roku 2007 překonává trvale roční návštěvnost plzeňské zoo laťku 400 tisíc osob.

Letošní jubilejní návštěvníky s číslem 300 tisíc přivítal osobně jménem zoo její ředitel Jiří Trávniček společně s náměstkem plzeňského primátora pro oblast dopravy a životního prostředí Petrem Náhlíkem (KDU-ČSL). „Předali jim upomínkové předměty a publikace o zoo. Jubilanti měli možnost nakrmit šimpanze nebo navštívit své oblíbené žirafy. Plzeňskou zoo navštěvují jedenkrát za rok, spolu s pražskou a libereckou,“ informoval mluvčí zoo Martin Vobruba.

Letos je jednoznačně největším lákadlem pro návštěvníky v zoo nosorožec Růženka, narozená letos v únoru a loni narozené lvíče Amira. Lidé ovšem se zájmem sledují i desítky dalších mláďat. Zoo na tom byla do konce června mírně lépe než loni, v červenci měla meziročně zhruba stejnou návštěvnost, trochu ji srazily horké dny. Mluvčí zoo Vobruba nevylučuje, že by mohl padnout návštěvnický rekord, pokud už nebudou dlouhá horka nebo deště, což zahradě nesvědčí. Významný podíl v zoo tvoří výletníci za vzdálenějších regionů, nechybí mezi nimi Němci a Rusové.

Fotogalerie

Plzeňská zoo přivítala svého 300 000 návštěvníka. Stala se jím rodina Hlaváčkova z Hracholusek na Křivoklátsku. Osobně je přivítal náměstek primátora Petr Náhlík a ředitel zoo Jiří Trávníček. | Autor: ZOO Plzeň