Jsme televize vašeho kraje

Do voleb se v Plzeňském kraji registrovalo 25 politických stran a hnutí

Plzeň, publikováno 15.08.2017, autor: Richard Beneš

Volby - ilustrační foto | Autor: Richard Beneš

Pětadvacet stran a hnutí v Plzeňském kraji podalo do 15. srpna své kandidátní listiny pro volby do Poslanecké sněmovny, které se uskuteční 20. a 21. října. V našem regionu se jedná o rekord v počtu registrovaných stran a hnutí ve všech novodobých sněmovních i krajských volbách. V parlamentních volbách v roce 2013 se o přízeň voličů ucházelo 19 subjektů. Lhůta na registraci do voleb vypršela v úterý v 16.00 hodin. Informovala o tomu mluvčí Plzeňského kraje Alena Marešová.

Až do 21. srpna do 16.00 hodin mohou strany a hnutí doplňovat kandidáty nebo vzájemně měnit pořadí. V pátek 1. září v 16.00 hodin vydá krajský úřad po přezkoumání a kontrole kandidátních listin rozhodnutí o registraci. Vyvěsí ho na úřední desce a zašle zmocněncům politických stran a hnutím. Až poté může kraj dávat informace o jednotlivých lídrech nebo kandidátech. V regionu se do voleb přihlásilo 17 politických stran a osm politických hnutí.

Plzeňský kraj má teď v Poslanecké sněmovně 11 poslanců. Tři poslance má ČSSD a hnutí ANO, po dvou KSČM a TOP 09 a jedno křeslo ODS.

Fotogalerie

Volby - ilustrační foto | Autor: Richard Beneš