Jsme televize vašeho kraje

AKTUALIZOVÁNO: Soudkyně poslala do vazby ženu, která měla usmrtit novorozence

Plzeň, publikováno 16.08.2017, autor: Richard Beneš

Soudkyně poslala ženu obviněnou z vraždy novorozence do vazby | Autor: TV ZAK

Soudkyně plzeňského městského soudu ve středu dopoledne poslala do vazby dvacetiletou ženu, kterou už v pondělí obvinili kriminalisté z vraždy. Důvodem byly obavy, že by se mohla vyhýbat trestnímu stíhání. Rozhodování soudu bylo rychlé a žena si verdikt vyslechla podle našich informací naprosto bez emocí. A žádné emoce na sobě nedala znát ani ve chvílích, kdy se pohybovala s pouty na rukou a v doprovodu eskorty po budově soudu.

Byl shledán důvod vazby útěkové a vazbu nebylo bohužel možné nahradit jinými instituty ve smyslu trestního řádu s ohledem na charakter trestné činnosti, uvedla v údůvodnění svého rozhodnutí soudkyně Lenka Prýcová.

Bezprostředně po utajeném domácím porodu se mladá žena pokusila v neděli usmrtit několika způsoby svoji novorozenou holčičku. Než stačila svůj hrůzný čin dokončit, našel ji doma její přítel. Žena ještě stačila schovat vážně zraněné dítě do prádelního koše a tvrdila, že má pouze gynekologické problémy. Přivolaná záchranka ji odvezla do nemocnice k ošetření. O dvacet minut později objevili v bytě policisté v prádelním koši vážně zraněnou holčičku, která už byla v kritickém stavu. Měla i bodné zranění na krku. Později se ukázalo, že žena dítě tloukla dokonce i paličkou na maso. Do nemocnice záchranáři převezli i novorozence, dítě však v noci zemřelo na následky mnohočetných zranění. Pachatelka může být potrestána odnětím svobody na 15 až 20 let nebo výjimečným trestem.

Fotogalerie

Policisté přivádějí k soudu ženu obviněnou z vraždy novorozence. Soudkyně rozhodne o tom, zda žena půjde do vazby | Autor: Pavlína Polatová
Soudkyně poslala ženu obviněnou z vraždy novorozence do vazby | Autor: Pavlína Polatová
Soudkyně poslala ženu obviněnou z vraždy novorozence do vazby | Autor: TV ZAK