Jsme televize vašeho kraje

Plzeň zažije velký fotbal, policie bude dohlížet nad bezpečností ve městě

Plzeň, publikováno 17.08.2017, autor: Richard Beneš

Policie je připravena na rizikový zápas | Autor: TV ZAK

Policisté se chystají na dnešní fotbalové utkání FC Viktoria Plzeň s AEK Larnaka FC. Budou dohlížet na to, aby nedocházelo k narušování veřejného pořádku, dále budou zajišťovat také bezpečnost a plynulost silničního provozu. Informovala o tom mluvčí policie Dagmar Brožová.

„Krajské ředitelství policie Plzeňského kraje připravilo v souvislosti s dnešním fotbalovým utkáním mezi mužstvy FC Viktoria Plzeň a AEK Larnaka FC v Doosan Aréně v Plzni bezpečnostní opatření k zajištění klidu a veřejného pořádku. V bezprostředním okolí fotbalového stadionu budou proto na dodržování vnitřního pořádku a bezpečnosti dohlížet mimo jiné i policisté pořádkové jednotky. Bezpečnost a plynulost silničního provozu budou zajišťovat hlídky dopravní policie,“ uvedla mluvčí policie Brožová.

V akci budou také členové antikonfliktního týmu a policisté z oddělení služební kynologie se služebními psy. „Před zápasem, v jeho průběhu a po jeho skončení budeme průběžně shromažďovat a vyhodnocovat aktuální informace i pomocí mobilního monitorovacího centra. Situaci a chování návštěvníků utkání budeme monitorovat jednak v bezprostřední blízkosti sportovní arény, ale i v centru města a přilehlých městských částech,“ zdůraznila mluvčí policie.

Fotogalerie

Policie je připravena na rizikový zápas | Autor: TV ZAK