Jsme televize vašeho kraje

Policisté na Stříbrsku rozprášili čtyřčlenný gang dealerů a uživatelů drog

Plzeň, publikováno 17.08.2017, autor: Richard Beneš

Část ze zadržených drog | Autor: Policie ČR

Čtyři dealery drog zadrželi tachovští kriminalisté. Jednalo se o dvě ženy a dva muže ve věku od 26 do 37 let. Všichni, kromě toho, že drogy sami užívali, zásobovali jimi také odběratele pervitinu zejména v obci na Stříbrsku. Čtveřice si svým jednáním vysloužila obvinění ze spáchání trestného činu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy.

„Mladší z mužů nejméně od počátku letošního roku distribuoval marihuanu a pervitin na různých místech tachovského okresu dvanácti ustanoveným odběratelům a minimálně dalším třem dosud nezjištěným osobám. Pervitin si opatřoval mimo jiné i u dvou spoluobviněných. V době svého zadržení u sebe přechovával dva gramy metamfetaminu a 186 gramů sušiny, která při testu reagovala na marihuanu,“ uvedla mluvčí policie Dagmar Jiroušková.

Sedmatřicetiletá obviněná žena si pervitin za účelem jeho další distribuce opatřovala mimo jiné od zadržené ženy (26) a jejího partnera (32). Pervitin a marihuanu pak dál prodávala minimálně od března loňského roku nejméně šesti osobám na různých místech tachovského okresu. Při zadržení měla u sebe jeden gram metamfetaminu.

Kriminalisté dále zjistili, že zmíněná dvojice organizovaně distribuovala pervitin nejčastěji v místě jejich bydliště v Kladrubech. Žena jej prodávala minimálně od počátku ledna letošního roku nejméně čtyřem osobám. Zadržený muž drogu prodával od srpna 2014 nejméně osmi osobám, distribuoval ji i v místě svého zaměstnání. Tato dvojice prodávala drogy i zbylým dvěma zadrženým, kteří je distribuovali dál. Policisté je zadrželi se čtyřmi gramy metamfetaminu.

Třem obviněným za drogovou trestnou činnost v případě jejich odsouzení hrozí mimo jiné trest odnětí svobody na jeden rok až pět let, čtvrté obviněné, šestadvacetileté ženě, hrozí trestní sazba vyšší, konkrétně trest odnětí svobody na dvě léta až deset let. Za obdobný trestný čin totiž už byla v posledních třech letech odsouzena. Policejní komisař proto v jejím případě dával podnět k návrhu na její vzetí do vazby. Ten však soud neakceptoval, všichni jsou tedy trestně stíháni na svobodě.

Fotogalerie

Část ze zadržených drog | Autor: Policie ČR