Jsme televize vašeho kraje

Viktoriáni jsou jen krůček od Evropské ligy, do odvety si vezou dvougólový náskok

Plzeň, publikováno 18.08.2017, autor: Miroslav Brož

Marek Bakoš se raduje ze vstřelené branky | Autor: FC Viktoria Plzeň

Chybovali v obraně, přesto první utkání zvládli a jsou krůček od Evropské ligy. Svěřenci trenéra Pavla Vrby v prvním zápase play-off Evropské ligy na domácím hřišti porazili kyperskou Larnaku 3:1. Po hrozivém začátku dokázali otočit vývoj zápasu a do odvety si vezou dvougólový náskok.

Když v osmé minutě po chybě Romana Hubníka Plzeň inkasovala, tribuny ztichly. Sen o Evropské lize se pomalu začal rozplývat. Agónie červenomodrých naštěstí netrvala dlouho. Ještě do poločasu Bakoš a Kolář otočili skóre zápasu a do kabin odcházeli západočeši za stavu 2:1. „Soupeř naše chyby potrestal, ze začátku jsme se moc nechytili, pomohly nám ale slepené góly, kterými jsme otočili výsledek,“ hodnotil první poločas střelec prvního gólu Marek Bakoš.

Do druhé půle vstoupili Vrbovi svěřenci aktivněji a zkušeně si hlídali dvougólový náskok. V sedmdesáté čtvrté minutě zvýšil z penalty na konečných 3:1 Marek Bakoš. Vykartovaného Krmenčíka tak stoprocentně nahradil. „Žádné vítězství nikdy není šťastné. Musíte za ním jít! Ano, začátek byl z naší strany hodně špatný. Třikrát jsme soupeři nalili a on naštěstí dal jen jeden gól. Tím nás postavil na nohy. Na druhou stranu musím pochválit mužstvo, že se po špatném vstupu zvedlo," líčí Pavel Vrba.

Do odvety, která se hraje za týden na horké kyperské půdě, si viktoriáni vezou nadějný dvougólový náskok. Promarnit ho a přijít o desítky milionů za účast v základní skupině Evropské ligy by nejspíš zahýbalo i s trenérskou židlí bývalého reprezentačního trenéra, Pavla Vrby.   

Fotogalerie

Marek Bakoš se raduje ze vstřelené branky | Autor: FC Viktoria Plzeň