Jsme televize vašeho kraje

Žádný atraktivní soupeř a zase Rumuni, viktoriáni znají los základní skupiny Evropské ligy

Plzeň, publikováno 25.08.2017, autor: Miroslav Brož

Soupeři ve skupině G | Autor: FC Viktoria Plzeň

Vrbovi svěřenci mají ještě v živé paměti čtyřgólový výprask na domácím hřišti od FCSB, který pohřbil sen o milionářské Lize mistrů. Teď se s nepříjemným soupeřem utkají znovu. A to v základní skupině Evropské ligy. Los ve francouzském Monaku jim přidělil týmy FCSB, Hapoel Beer - Sheva a Lugano.

Určitě hratelní soupeři, nikoliv však atraktivní. Po losování základních skupin Evropské ligy ovládlo plzeňskou kabinu zklamání. Západočeši mohli narazit třeba na Austrii Vídeň, Everton nebo Marseille. Místo toho se znovu utkají s rumunským FCSB, který je vyřadil ze třetího předkola Ligy mistrů. Zopakují si loňskou cestu do Izraele, kde se utkají s Hapoelem Beer – Sheva a premiérově se střetnou se zástupcem švýcarského fotbalu FC Lugano. „Myslím si, že los je zajímavý. Sice jsme trošku zklamaní, že budeme znovu hrát s FCSB. Představovali jsme si, že budeme hrát s jiným soupeřem, ale jinak je los zajímavý pro nás i pro diváky,“ uvádí své první pocity po losu trenér Pavel Vrba

Samotní viktoriáni věří, že postup ze skupiny není nereálný. „Los jsme sledovali společně, FCSB známe z nedávných zápasů a týmy z Izraele a Švýcarska jsou přijatelné. Máme šanci na odvetu proti FCSB, věřím, že ze skupiny dokážeme postoupit,“ tvrdí Patrik Hrošovský. „Soupeři asi nejsou na první pohled nejlákavější, ve hře byly atraktivnější týmy, ale FCSB i Hapoel mají svou kvalitu. Uvidíme, jak se představí Lugano. Naším cílem je postup, k čemuž nám může pomoci celkem hratelná skupina,“ dodává Lukáš Hejda.

Fotogalerie

Soupeři ve skupině G | Autor: FC Viktoria Plzeň