Jsme televize vašeho kraje

Podzemní klub MEFISTO se stane dějištěm unikátního cvičení složek IZS

Plzeň, publikováno 31.08.2017, autor: Richard Beneš

Plzeňský klub GOETHE´S MEFISTO se stane dějištěm unikátního cvičení složek IZS | Autor: Plzen.eu

Tak to tady ještě nebylo! Hasiči a všechny ostatní složky IZS v Plzni budou nacvičovat likvidaci požáru a záchranu lidí z podzemního hudebního klubu. Naprosto ojedinělé cvičení, kterého se zúčastní až 400 lidí, se uskuteční příští středu a akce se dotkne celé řady obyvatel i návštěvníků Plzně. Pro účely cvičení si jeho aktéři zvolili klub GOETHE´S MEFISTO v ulici Goethova v centru Plzně.

Jedno z největších a nejnáročnějších taktických cvičení složek IZS letošního roku odstartuje 6. září v poledne pravidelná zkouška sirén. „V akci bude asi 150 osob v roli figurantů. Cvičný zásah složek IZS se dotkne v době od 12.00 do 15.00 hodin obyvatel a návštěvníků Plzně, a to jak řidičů, tak chodců. Uzavřena bude ulice Kopeckého sady od ulice Jungmanova po ulici Goethova a dále ulice Františkánská od sadů až po ulici Bezručova. Omezen bude i provoz MHD, konkrétně trolejbusu č. 33, který směřuje od Muzea na náměstí Republiky a v opačném směru,“ informovala mluvčí hasičů Pavla Jakoubková.

„Cvičení tohoto typu je zcela ojedinělé. Požáry v podzemních prostorách jsou nejnáročnější, velmi komplikované a nebezpečné, ohrožují velký počet lidí i samotné zasahující. Proto je nezbytné pro všechny složky IZS si podobný zásah nacvičit. Všem, koho se cvičení IZS jakýmkoliv způsobem dotkne, se omlouváme,“ dodala mluvčí Jakoubková.

Fotogalerie

Plzeňský klub GOETHE´S MEFISTO se stane dějištěm unikátního cvičení složek IZS | Autor: Plzen.eu