Jsme televize vašeho kraje

Čistá Plzeň pod dohledem městské policie na chvíli vyčistila hororová tábořiště bezdomovců

Plzeň, publikováno 31.08.2017, autor: Richard Beneš

Bezdomovci žijí na smetišti | Autor: MP Plzeň

Další etapu úklidových prací nepořádku v místech, kde přespávají bezdomovci mají na svém kontě pracovníci společnosti Čistá Plzeň. Z důvodu zajištění bezpečnosti jim asistovali strážníci městské policie, aby se předešlo případně možným neshodám s obyvateli tábořišť. Návštěva takového místa je pro všechny zúčastněné doslova a do písmene hororovým zážitkem.

Jako první přišlo na řadu tradiční tábořiště nedaleko fotbalového hřiště v Plzni na Košutce. „Ve velkém kontejneru skončil veškerý odpad, který se tu podařilo přebývajícím znovu nashromáždit. Do kontejneru se naházely staré matrace, plachty, dřevěné bedýnky a mnoho jiného. Následující den se uskutečnil úklid na dalším místě na Lochotíně v prostoru, kde se zdržuje asi osm osob ve věku kolem třiceti let,“ uvedla mluvčí policie Jana Pužmanová.

Valná většina obyvatel tohoto provizorního tábořiště nich se do poklízení neúnosného nepořádku sama zapojila. „Místem se šířil zápach, všude se povalovala velká spousta odpadků, nebylo divu, že se kontejner brzy zaplnil,“ dodala mluvčí městské policie. Bohužel je jen otázkou poměrně krátké doby, než bezdomovci dokáží uklizené prostory opět zaneřádit odpadky a nashromážděným harampádím.

Fotogalerie

Bezdomovci žijí na smetišti | Autor: MP Plzeň
Bezdomovci žijí na smetišti | Autor: MP Plzeň
Bezdomovci žijí na smetišti | Autor: MP Plzeň
Je jen otázkou času, kdy bezdomovci vyčištěné prostory opět zaneřádí odpadem | Autor: MP Plzeň