Jsme televize vašeho kraje

Proti duhovému pochodu Pilsen Pride budou v sobotu v ulicích Plzně protestovat odpůrci akce

Plzeň, publikováno 31.08.2017, autor: Richard Beneš

Po Praze zažije průvod LGBT komunity také Plzeň | | Autor: Milan Mošna

Procházkou „růžovým sadem“ zřejmě asi úplně nebude sobotní historicky první akce místní LGBT komunity, pochod Pilsen Pride. Vedle tisícovky očekávaných účastníků akce se totiž do ulic chystají i odpůrci pochodu. Lze proto očekávat ostré střety znepřátelených táborů, kterým by měli zabránit nasazení policisté. Plzeňský pochod navazuje na dnes již tradiční Prague Pride, kde se tento průvod koná již několik let.

Pilsen Pride startuje ve 14. hodin v Mlýnské strouze. Po té se průvod podle slov organizátora Jakuba Řebouna vydá městem po trase ulicí Dřevěná, přes Náměstí Republiky, dále ulicí Bedřicha Smetany, Kopeckého sady, dále přes Anglické nábřeží, ulicí U Radbuzy a končit se bude v bývalé papírně.

Odpůrci akce mají v plánu sešikovat se v lokalitě U Zvonu rovněž ve 14.00 hodin. „Hlavním cílem naší akce je připomenout veřejnosti tradiční hodnoty jako nejcennější odkaz našich předků, nezbytnost ochrany klasické rodiny zpochybňované dnes na všech frontách a také přirozenou roli muže a ženy,“ uvedl v pozvánce na protestní akci její organizátor Roman Bakala.

Fotogalerie

Po Praze zažije průvod LGBT komunity také Plzeň | | Autor: Milan Mošna