Jsme televize vašeho kraje

Sdružení pro náš kraj vsadilo v krajských volbách na známé osobnosti z regionu

Plzeň, publikováno 19.09.2012, autor: Richard Beneš

Sdružení pro náš kraj vyráží do krajských voleb s číslem 10 | Autor: Richard Beneš

Volební kampaň pro krajské volby zahájilo ve středu Sdružení pro náš kraj (SNK), které sází na známé osobnosti z Plzeňského kraje. Za SNK kandidují vedle úspěšných starostů také vědci, lékaři, umělci, pedagogové a podnikatelé. SNK je koalicí dvou politických stran, SNK-ED, která má nyní zastoupení v krajském zastupitelstvu a Alternativa. Součástí SNK je pro krajské volby také uskupení Plzeňská aliance.

„Sdružení pro náš kraj představuje nezávislé osobnosti z celého území kraje, jde o osobnosti, které jsou odborníky ve stěžejních oblastech činnosti kraje. Jsou to jednoduše slušní lidé,“ představil kandidáty jejich lídr Stanislav Rampas. S dvojkou jde do voleb geodet a výtvarník Pavel Denk, trojku má známá plzeňská lékařka Tamara Salcmanová. Se čtyřkou se o přízeň voličů uchází kastelán vyhlášeného zámku Nebílovy Milan Fiala, pětku má pak Petr Domanický, historik architektury a urbanizmu, který je rovněž uznávanou osobností.

Mezi priority, kterými SNK chtějí oslovit voliče, nechybí samozřejmě zachování dostupnosti zdravotní a sociální péče pro všechny občany. Problémem podle SNK není počet lůžek v krajských nemocnicích, ale kvalita poskytované péče. Kraj by měl využít současnou síť zdravotních zařízení, ale vyrovnat kvalitu lékařské péče tak, aby byla na stejné úrovni v celém kraji. V tomto případě sází na práci již fungujícího zdravotnického holdingu Plzeňského kraje. Pacienti by neměli být zbytečně převáženi do fakultní nemocnice do Plzně, jako se tomu děje doposud. Měli by více využít krajských nemocnic.

Jasno má SNK například v otázce chybějící budovy Západočeské galerie, což je bod, který nechybí v téměř žádném volebním programu stran kandidujících v regionu. „Nechceme v žádném případě vybudovat galerii tak, aby se propojila s nějakým komerčním subjektem, jak to navrhuje ČSSD v případě plánovaného OC Corso. Galerii bychom si přáli vybudovat podle vítězného projektu z architektonické soutěže v původně vybrané lokalitě U Zvonu. Je třeba najít nový způsob financování této stavby tak, aby to nebylo na dluh,“ uvedl Stanislav Rampas.     

Fotogalerie

Sdružení pro náš kraj vyráží do krajských voleb s číslem 10 | Autor: Richard Beneš