Jsme televize vašeho kraje

Škodováci dokončili další část rekonstrukce průmyslového areálu

Plzeň, publikováno 06.09.2017, autor: Richard Beneš

K nepoznání se změnila vstupní část areálu plzeňské Škody Electric mezi Průmyslovou ulicí a hlavní budovou firmy | Autor: Škoda Electric

K nepoznání se změnila vstupní část areálu plzeňské Škody Electric mezi Průmyslovou ulicí a hlavní budovou firmy. Pryč je zeď, která neprostupně oddělovala firmu od městské zástavby, místo oprýskaných neužívaných budov dnes vítá návštěvníky nový moderní vjezd a plochy s parkovou úpravou. Otevřením nového vjezdu společnost právě ukončila první etapu celkové rekonstrukce, která přišla na více než třicet milionů korun.

„Zaměstnanci a návštěvníci firmy se mohou těšit z nového zázemí moderně koncipovaného vjezdu a vrátnice. Přibylo parkoviště osobních vozidel, zaměstnanci mají k dispozici místa pro úschovu bicyklů v designovém přístřešku, samozřejmostí jsou opravené komunikace a nově zřízené chodníky pro pěší, to vše doplněné travnatými plochami a vysázenými stromy,“ sdělil generální ředitel Škody Electric Jaromír Šilhánek.

Touto rekonstrukcí ale úpravy areálu Škoda Electric zdaleka nekončí. „Chystáme se například vybudovat v naší hlavní budově zcela nový vstup s recepcí, připravujeme dostavbu této budovy o nové prostory pro jednání se zákazníky a obchodními partnery,“ připomíná některé další záměry vedoucí útvaru Správy majetku Škody Electric Václav Beneš. „Do konce roku plánujeme dokončit právě zahájenou další etapu rekonstrukce, ta je zaměřená na modernizaci staré výrobní haly a její přebudování na nové skladovací prostory. V příštím roce díky demolici historické haly zřídíme další zcela nové parkovací plochy zejména pro potřeby našich zaměstnanců," říká vedoucí útvaru Správy majetku Škody Electric.

Škodováci počítají i s další revitalizací území. Přibudou travnaté plochy, keře a stromy, nové komunikace a například i moderní LED veřejné osvětlení. Veškeré práce probíhají za plného provozu firmy. Modernizací prochází ve Škodě Electric i některé kancelářské a výrobní prostory. Například v letošním roce to byla oprava dílny elektromontáže, sociálního zázemí na dílně mechanické montáže, do konce roku se zahájí rekonstrukce kanceláří pro útvary nákupu a projektových manažerů. Revitalizace areálu je rozdělena do několika samostatných etap a je rozplánována do následujících dvou let.

Fotogalerie

K nepoznání se změnila vstupní část areálu plzeňské Škody Electric mezi Průmyslovou ulicí a hlavní budovou firmy | Autor: Škoda Electric