Jsme televize vašeho kraje

Opilec ohrožoval nožem lidi na nádraží v Sušici, tvrdil o sobě, že je vrah na útěku

Sušice, publikováno 06.09.2017, autor: Richard Beneš

Útok nožem - ilustrační foto | Autor: Archiv

Obvinění z nebezpečného vyhrožování a z výtržnictví si vykoledoval muž, který na nádraží Českých drah v Sušici napadal s nožem v ruce cestující. Jeho řádění ukončil až příjezd policistů, kteří silně opilého a ozbrojeného násilníka dopadli a zneškodnili. Policisté právě teď ukončili vyšetřování případu, který se stal už v květnu.

„Incident začal po dvacátého hodině v prostoru vlakového nádraží v Sušici na ulici Nádražní u kiosku, kam přišel muž a přítomným řekl, že je vrah na útěku. Ukázal jim ošacení, kde byly červené skvrny. Následně vytáhl z batohu nůž a vyhrožoval obsluze baru i dalším občanům, že pokud přivolají policii, tak jim ublíží na zdraví. Dále do kolejiště násilník vhodil dva skleněné půllitry,“ popsala událost klatovská policejní mluvčí Dana Ladmanová.

Lidem se přesto podařilo přivolat policii. Hlídka po příjezdu na místo spatřila útočníka s nožem v ruce, jak ohrožuje lidi u kiosku. Všem se naštěstí podařilo včas uprchnout. Vzápětí policisté podezřelého muže zadrželi. Dechová zkouška prokázala, že má v sobě 2,44 promile alkoholu. Skončil v policejní cele, ale později byl propuštěn na svobodu.

Fotogalerie

Útok nožem - ilustrační foto | Autor: Archiv