Jsme televize vašeho kraje

Trojice útočníků na exekutory si vyslechla obvinění, mladíky stíhá policie na svobodě

Plzeň, publikováno 07.09.2017, autor: Richard Beneš

Jeden z útočníků bezprostředně po zadržení | Autor: TV ZAK

Kriminalisté z Plzně obvinili v noci na čtvrtek z útoku na veřejnou osobu se zbraní, z výtržnictví a z poškození cizí věci spáchané ve spolupachatelství, trojici mužů. Ti v úterý se zbraněmi v rukou zaútočili na exekutory, kteří přijeli s dodávkou zabavit majetek jednoho z pachatelů. Mužům ve věku 22, 23 a 27 let hrozí až šestileté vězení, informovala o tom mluvčí policie Veronika Hokrová. Všichni jsou stíháni na svobodě. Poslední ze zadržených byl propuštěn ve čtvrtek ve čtyři hodiny ráno.

Trojice mladíků napadla exekutory pomocí teleskopického obušku, rozpěrnou tyčí a padlo i několik výstřelů z plynové pistole. Dva exekutory odvezli záchranáři s lehkým zraněním k ošetření do nemocnice. Automobil, kterým exekutoři přijeli, měl vytlučená a poškozená okna. Po útoku, který se stal kolem desáté hodiny dopoledne se mladíci stáhli zpět do domu, kam si pro ně o chvíli později přijeli policisté. Po poledni je postupně vyvedli s pouty na rukou a odvezli k výslechu.

Incident odsoudili ministr spravedlnosti Robert Pelikán (ANO) i prezidentka exekutorské komory Pavla Fučíková. Ta chce ovšem zajít ještě dál. Exekutorská komora totiž zvažuje, že podá trestní oznámení na diskutéry, kteří v internetových diskusích pod články v některých médiích překročili míru únosnosti běžné kritiky a schvalovali útok na exekutory. Existuje podezření, že se svými vyjádřeními dopustili trestného činu.

Fotogalerie

Jeden z útočníků bezprostředně po zadržení | Autor: TV ZAK