Jsme televize vašeho kraje

Hasiči v Chotěšově likvidovali požár kravína, 100 kusů dobytka se podařilo plameny zachránit

Chotěšov, publikováno 08.09.2017, autor: Richard Beneš

Hasiči likvidují požár v zemědělském objektu - ilustrační foto | Autor: HZS PK

Požár kravína likvidovalo 12 jednotek hasičů v pátek odpoledne v Chotěšově na Plzeňsku. Hořet začalo po třetí hodině odpoledne v prostoru přípravny u stájí, kde bylo uskladněno seno se slámou. Požár vznikl při vyskladňování materiálu pravděpodobně v důsledku technické závady na sběracím stroji. Během krátké chvíle se rozšířil na střechu budovy.

„Hasičům se rychle podařilo šíření požáru zastavit, do stájí s dobytkem se oheň naštěstí nedostal. Veškerý dobytek čítající asi 100 kusů, hasiči společně se zemědělci odehnali do vzdálené části budovy a venkovního výběhu,“ popsala událost mluvčí hasičů Pavla Jakoubková. K požáru postupně přijely tři jednotky profesionálních hasičů a devět jednotek dobrovolných hasičů ze širokého okolí.

Hasiči dováželi vodu k místu požáru ze dvou čerpacích stanovišť. Doprava vody přímo z obce byla značně komplikovaná vzhledem k probíhajícím stavebním pracím na hlavním silničním tahu.

Krátce po půl páté odpoledne hasiči ohlásili na operační středisko, že mají požár pod kontrolou. Od zhruba půl sedmé se jednotky začaly vracet na své základny a od sedmi hodin na místě zůstali jen místní dobrovolní hasiči společně s jednotkou SDH Stod na dohlídku. Škody způsobené požárem se zatím nepodařilo vyčíslit.

Fotogalerie

Hasiči likvidují požár v zemědělském objektu - ilustrační foto | Autor: HZS PK