Jsme televize vašeho kraje

Mladý řidič stačil po nehodě vylézt bez zranění z převráceného auta, potom zcela shořelo

Plzeň, publikováno 09.09.2017, autor: Richard Beneš

Auto po nehodě zcela shořelo | Autor: Policie ČR

Obrovské štěstí měl teprve dvacetiletý řidič osobního automobilu, který havaroval poblíž Oloví na Sokolovsku. Po nehodě totiž začal jeho převrácený vůz značky Opel hořet. Mladý muž stačil z vraku na poslední chvíli vylézt a vyvázl jako zázrakem bez zranění.

Nehoda se stala na mokré silnici v blízkosti železničního přejezdu. „Při průjezdu táhlé pravotočivé zatáčky zřejmě nepřizpůsobil řidič rychlost jízdy svým schopnostem, vlastnostem vozidla, dopravně technickému stavu komunikace a povětrnostní situaci. Motorista začal brzdit, přitom dostal smyk, který se mu nepodařilo vyrovnat. Následně s vozidlem vjel vpravo mimo komunikaci, kde se převrátil přes střechu,“ popsala havárii mluvčí policie Kateřina Krejčí.

Řidič dokázal z vozidla včas vylézt. O chvíli později zachvátily automobil plameny. Požár vozidla poškodil fasádu vedle stojícího drážního domku. Policisté s řidičem na místě provedli orientační dechovou zkoušku na alkohol, která měla negativní výsledek. Škoda na vozidle a na ohořelé fasádě drážního domku byla předběžně odhadnuta na částku kolem 20 tisíc korun. Řidič dostal blokovou pokutu a získal cenné zkušenosti o jízdě a chování vozidla na mokré vozovce, které do budoucna jako řidič zcela jistě ocení.

Fotogalerie

Auto po nehodě zcela shořelo | Autor: Policie ČR
Auto po nehodě zcela shořelo | Autor: Policie ČR