Jsme televize vašeho kraje

Opilý motorkář na Sokolovsku sestřelil srnu a utrpěl těžké zranění, navíc neměl technickou

Plzeň, publikováno 11.09.2017, autor: Richard Beneš

Havárie motocyklu - ilustrační foto | Autor: Policie ČR

Vážným zraněním a celou řadou dalších problémů skončil pro dvaatřicetiletého motorkáře střet se zvěří. Havaroval na silnici třetí třídy nedaleko od obce Krajková na Sokolovsku, když mu do cesty vběhla ze strany srna. Řidiče s vážným zraněním transportoval do plzeňské nemocnice vrtulník letecké záchranné služby. Zároveň vyšlo najevo, že měl pozitivní dechovou zkoušku na alkohol, navíc neměl platnou technickou kontrolu na jeho stroj značky Honda.

„K dopravní nehodě mělo dojít tak, že řidič jel po komunikaci ve směru od centra obce Krajkové k obci Josefov, když mu náhle do jeho jízdní dráhy vběhla srna. Srnu náraz usmrtil a odrazil vlevo mimo komunikaci. Motorkář následně upadl na pravý bok a narazil do zadní části zaparkovaného vozidla značky Ford. Řidič se po předchozí výzvě policistům podrobil orientační dechové zkoušce na alkohol, která měla pozitivní výsledek,“ řekla mluvčí policie Kateřina Krejčí.

Policisté vyšetřují, zda nebyla příčinou dopravní nehody technická závada na motorce. „Ohledáním a lustrací motocyklu policisté navíc zjistili, že na něm není platná technická kontrola,“ dodala mluvčí Kateřina Krejčí.

Fotogalerie

Havárie motocyklu - ilustrační foto | Autor: Policie ČR