Jsme televize vašeho kraje

AKTUALIZOVÁNO: Při nehodě dvou kamionů na dálnici D5 u Ejpovic zahynul polský řidič

Plzeň, publikováno 11.09.2017, autor: Richard Beneš

Následky nehody jsou strašlivé | Autor: Pavlína Polatová

Provoz na dálnici D5 ochromila v pondělí večer tragická nehoda dvou kamionů. Srazily se kolem 20.30 hodin na 66 kilometru dálnice D5 ve směru na Rozvadov. Ve zcela zdemolované kabině kamionu značky Mercedes, který narazil do druhého vozidla před ním, na místě zahynul polský řidič. Potvrdil to náměstek ředitele záchranné služby Robin Šín s tím, že v danou chvíli nebylo možné vzhledem ke stavu těla zjistit pohlaví šoféra. Na místo záchranáři přivolali koronera. Nehoda se stala ve stoupání před sjezdem na Ejpovice. Provoz na dálnici byl sveden do jednoho jízdního pruhu. Dálnice tak zůstala v levém pruhu s opatrností průjezdná.

Řidič kamionu za jízdy zřejmě usnul nebo se nevěnoval řízení. Do návěsu vozidla, které jelo před ním nižší rychlostí, totiž narazil, aniž by použil brzdy. Po nárazu zůstala kabina druhého kamionu zmuchlaná jako papír. Řidič neměl šanci přežít. Na vozovce ležel utržený tachometr, který se zasekl na sedmdesátce. Podle přítomných policistů ovšem musel jet zadní kamion v okamiku nárazu mnohem vyšší rychlostí. Obě zaklíněná vozidla musel od sebe dostat až přivolaný jeřáb. Polský kamion převážel náhradní díly pro automobily.

Zranění utrpěl při nehodě i řidič z prvního nákladního vozidla značky MAN, u kterého policisté na místě provedli dechovou zkoušku na přítomnost alkoholu s negativním výsledkem. „Při dopravní nehodě vznikla hmotná škoda v celkové výši přibližně jeden milion korun. Dálnice byla přibližně do druhé hodiny ráno průjezdná pouze v levém jízdním pruhu, následně byl provoz plně obnoven,“ uvedla mluvčí policie Pavla Burešová.

Fotogalerie

Tragická nehoda dvou kamionů na dálnici D5. Tachometr se sice zasekl na sedmdesátce, vozidlo ovšem muselo jet v okamžiku nárazu mnohem vyšší rychlostí. | Autor: Pavlína Polatová
Tragická nehoda dvou kamionů na dálnici D5 | Autor: Pavlína Polatová
Tragická nehoda dvou kamionů na dálnici D5 | Autor: Pavlína Polatová
Tragická nehoda dvou kamionů na dálnici D5 | Autor: Pavlína Polatová
Následky nehody jsou strašlivé | Autor: Pavlína Polatová