Jsme televize vašeho kraje

Honička s policií motorkáři v Klatovech nevyšla, po nehodě skončil v nemocnici

Klatovy, publikováno 12.09.2017, autor: Richard Beneš

Motorka neměla platnou registrační značku a ani povinné ručení | Autor: Policie ČR

Ulicemi Klatov se v pondělí večer honil s policisty pětatřicetiletý motorkář z nedalekých Dolan. Divoká jízda pro něj skončila havárií, zraněním a následným transportem do nemocnice. Vzápětí vyšlo najevo, že řidič neměl za řidítky motorky co dělat. O případu informovala mluvčí policie Dagmar Brožová.

Jezdce na motycyklu značky Kawasaki spatřila policejní hlídka v Plzeňské ulici a rozhodla se řidiče zkontrolovat. Za použití výstražného zvukového zařízení se pokusili motorkáře zastavit. Ten však nereagoval a pokračoval ulicí Koldinova až ke kruhovému objezdu u čistírny odpadních vod. „Kruhový objezd projel v protisměru a pokračoval velkou rychlostí směrem k plaveckému bazénu. Vzhledem k vysoké rychlosti před kruhovým objezdem nezvládl řízení a havaroval. Utrpěl zranění, se kterým byl převezen do klatovské nemocnice,“ popsala incident policejní mluvčí.

Následná kontrola motocyklu ukázala, že je na něm umístěna jiná registrační značka, která patří na motocykl tovární značky Simson. Na motocykl není sjednané povinné ručení. Ze své evidence policisté dále zjistili, že řidič má od roku 2001 platnou blokaci řidičského oprávnění pro všechny skupiny, neboť neprospěl ze zkoušky pravidel silničního provozu. Škoda na motocyklu byla vyčíslena na 20 tisíc korun. Případem se zabývají policisté Dopravního inspektorátu v Klatovech.

Fotogalerie

Motorka neměla platnou registrační značku a ani povinné ručení | Autor: Policie ČR
Motorka neměla platnou registrační značku a ani povinné ručení | Autor: Policie ČR