Jsme televize vašeho kraje

Nemocnice Sokolov zmodernizovala s přispěním kraje gynekologicko-porodnické oddělení

Sokolov, publikováno 12.09.2017, autor: Richard Beneš

Sokolovská nemocnice má zmodernizované gynekologicko-porodnické a dětské oddělení | Autor: TV ZAK

Gynekologicko – porodnické a dětské oddělení Nemocnice Sokolov zmodernizoval Karlovarský kraj. Maminky i jejich nově narozené děti budou mít k dispozici komfortní prostředí s potřebnou úrovní péče na nově vzniklé jednotce šestinedělí a novorozenců. Celkové náklady dosáhly 16, 8 milionu korun.

„Porodnice by vždy měla být vizitkou každé nemocnice, přicházejí zde na svět miminka a jejich matky potřebují to nejlepší zázemí. Věřím, že se jim zrekonstruované prostory šestinedělí a novorozenecké jednotky budou líbit. Maminky s dětmi tady mají sedm pokojů s vlastním hygienickým zázemím o celkové kapacitě 13 lůžek a 13 novorozeneckých postýlek,“ řekla hejtmanka Jana Vildumetzová (ANO). I přesto, že má sokolovskou nemocnici v nájmu soukromá společnost, kraj se stále snaží postupně opravovat jednotlivé pavilony a nabídnout všem klientům stále kvalitnější služby.

„Na nově zrekonstruovaném oddělení šestinedělí budou mít maminky veškerý komfort, který tento typ péče vyžaduje. V naší porodnici je zároveň zajištěna bezprostřední návaznost na nově zrekonstruovanou porodnici, výjimečnou předporodní péči a také další medicínské specializace, čímž je zajištěno udržení požadované nejvyšší kvality,“ doplnil ředitel Nemocnice Sokolov Jaroslav Kratochvíl.

Na rekonstrukci porodnice se pracovalo od dubna do konce srpna letošního roku. Kromě nových pokojů vznikl také například observační a lékařský pokoj, sesterna či jídelna. „Akce je financovaná z dotace ministerstva zdravotnictví ve výši 9, 3 milionu korun. Částkou 7, 5 milionů na akci přispěl z vlastních prostředků Karlovarský kraj. Ovšem společnost NEMOS přislíbila finanční spoluúčast, o kterou se poníží celková částka vydaná z krajského rozpočtu. Kraj tak plní svůj závazek investovat nejen do karlovarské a chebské, ale i do sokolovské nemocnice a zlepšovat podmínky pro pacienty i zdravotníky, kteří zde pracují,“ uvedl krajský radní pro oblast zdravotnictví Jan Bureš (ODS).

V Nemocnici Sokolov už letos v zimě Karlovarský kraj zrekonstruoval 3. nadzemní podlaží pavilonu B. „Díky tomu vzniklo nové lůžkové oddělení ortopedie, včetně nových pokojů pro pacienty i moderního zázemí pro lékaře a sestry. Celou stavbu za 36 milionů korun financoval kraj,“ připomněl náměstek hejtmanky Dalibor Blažek a dodal, že se kraj chystá investovat rovněž do modernizace porodnice v karlovarské nemocnici.

Fotogalerie

Sokolovská nemocnice má zmodernizované gynekologicko-porodnické a dětské oddělení | Autor: TV ZAK