Jsme televize vašeho kraje

Finanční poradce vyluxoval účty svých bankovních klientů, zmizelo půl milionu korun

Cheb, publikováno 13.09.2017, autor: Richard Beneš

Peníze - ilustrační foto | Autor: Archiv

Půl milionu korun dokázal podvodným jednáním odčerpat z účtů sedmi klientů banky čtyřiadvacetiletý muž z Chebska. Kriminalisté ho už obvinili z poškozování cizích práv, neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku, podvodu, krádeže a pokračujícího úvěrového podvodu. Web TV ZAK o tom ve středu informoval mluvčí policie Daniel Dvořák.

Trestných činů se měl muž dopustit od srpna 2015 do dubna 2016 jako finanční poradce v jedné z bank na Chebsku. Muž klientům zřizoval účty s debety a úvěrové účty s úvěrovými limity, kreditní karty, či internetové bankovnictví. „Poté z účtu klientů bez jejich vědomí čerpal finanční prostředky pro svoji potřebu a to za využití získaných přístupů k jejich účtům. Přístupy získával tím, že klientům objednal kreditní kartu s kódem, kterou si ponechal, nebo zřídil internetové bankovnictví, kdy si přístupová data ponechal pro svou potřebu. Také na data klientů bez jejich vědomí zřizoval bankovní půjčky, ze kterých také čerpal finanční prostředky,“ popsal praktiky podvodníka mluvčí policie Daniel Dvořák.

Svým jednáním muž poškodil sedm klientů a bankovní institut, celkovou škodu vyčíslili kriminalisté v současné době na 500 tisíc korun, ale nelze vyloučit, že bude ještě vyšší. V případě prokázání viny hrozí muži trest odnětí svobody dva roky až osm roků.

Fotogalerie

Peníze - ilustrační foto | Autor: Archiv