Jsme televize vašeho kraje

Indiáni deklasovali Olomouc 10:0 a na domácím ledě jsou stoprocentní

Plzeň, publikováno 12.09.2017, autor: Miroslav Brož

Tomáš Mertl slaví vstřelenou branku | Autor: HC Škoda Plzeň

Jediný vstřelený gól chyběl Plzni k rekordu české nejvyšší soutěže. Indiáni deklasovali kohouty z Olomouce 10:0 a vytvořili novodobý klubový rekord v počtu vstřelených branek. Hattrickem se blýskli útočníci Tomáš Mertl s Dominikem Kubalíkem.

Zápas jaký Plzeň nepamatuje. Deset vstřelených branek a dva hattricky. Plzeňští indiáni si proti Hanákům s chutí zastříleli a potupili soupeře desetigólovým debaklem. A ještě s čistým štítem. „My jsme se na zápas připravovali hodně, hráče jsme varovali, že do Plzně přijede tým bojovníků, se kterým jsme měli v minulé obrovské problémy. Kluci se na zápas skvěle připravili, vyrovnali jsme se soupeři v soubojích, měli jsme výborný pohyb. Ten výsledek je pro Olomouc samozřejmě hrozně moc krutý, napadalo nám tam vše, na co jsme sáhli. Z naší strany skvělý výkon,“ zhodnotil utkání trenér vítězného týmu Jiří Hanzlík.

Trenér kohoutů pochopitelně z výsledku nadšený nebyl. Olomouc nedokázala bodovat ani v jednom ze třech zápasů nové sezóny. „Já si myslím, že ten výsledek hovoří za vše. Dnes nás Plzeň spláchla úplně jednoznačně. Nehráli jsme vůbec svoji hru dopředu, ani jsme nebránili dobře, dnešní výkon byl ve všem špatný. Plzeň nás zaslouženě přehrávala,“ dodává Zdeněk Venera.

Navázat na dvě domácí výhry se indiáni pokusí už v neděli, kdy v HM Aréně od 16:30 přivítají pražskou Spartu.        

Fotogalerie

Tomáš Mertl slaví vstřelenou branku | Autor: HC Škoda Plzeň