Jsme televize vašeho kraje

Viktoriáni se dnes pokusí zlomit rumunské prokletí, i bez vykartovaného Krmenčíka

Plzeň, publikováno 14.09.2017, autor: Miroslav Brož

Marek Bakoš nahradí v útoku vykartovaného Krmenčíka | Autor: FC Viktoria Plzeň

Potřetí během jednoho roku si hráči FC Viktorie Plzeň zahrají proti rumunskému týmu FCSB. Dnes od 21:05 opět vyběhnou na Národní stadion v Bukurešti s kapacitou 55 000 fanoušků. Západočeši vstupují do skupinové fáze Evropské ligy na půdě asi nejméně oblíbeného soupeře.

FCSB (bývalá Steaua Bukurešť) vyřadila viktoriány ve třetím předkole Ligy Mistrů. Po domácí remíze 2:2 dokázal rumunský mistr vyhrát 4:1 ve Štruncových sadech a zajistit si tak postup do závěrečného předkola. V něm nestačil na Sporting Lisabon. Ambiciózní tým, který šestadvacetkrát vyhrál domácí ligu, se musel spokojit s Evropskou ligou. V té se opět potkají s družinou Pavla Vrby. A viktoriáni jim mají rozhodně co vracet. „Vyřadili nás, bylo to nepříjemné, překazili nám sen o Lize mistrů. Teď máme před sebou motivaci postoupit ze skupiny Evropské ligy. Bude to ale jiný zápas než ten červencový. Tehdy šlo o všechno, nyní máme šanci na případnou nápravu. Po psychické stránce by mohlo být utkání klidnější," říká Marek Bakoš.

Do dnešního zápasu nezasáhne nejlepší útočník viktoriánů Michael Krmenčík. Odpykává si trest za vyloučení v odvetě třetího předkola Ligy Mistrů právě proti FCSB. Zranění jsou také Roman Hubník, Václav Pilař, Aleš Čermák a Jan Kovářík. „Chybět budou, ale zároveň věříme, že je dokážeme kvalitně nahradit,“ nedělá si z toho těžkou hlavu trenér Viktorie Plzeň.

Fotogalerie

Marek Bakoš nahradí v útoku vykartovaného Krmenčíka | Autor: FC Viktoria Plzeň