Jsme televize vašeho kraje

Pomsta za Ligu mistrů nevyšla, viktoriáni v Bukurešti padli

Plzeň, publikováno 15.09.2017, autor: Miroslav Brož

Jan Kopic v zápase proti FCSB | Autor: FC Viktoria Plzeň

Třígólový výprask si z Bukureště odvážejí plzeňští viktoriáni. Pomsta za vyřazení ze třetího předkola Ligy mistrů nevyšla úplně podle představ. Do Evropské ligy tak Západočeši vstoupili porážkou a protáhli venkovní neúspěšnou šňůru na 11 utkání.

Podle Pavla Vrby byla jedním z hlavních důvodů neúspěchu malá úspěšnost v osobních soubojích. „Domácí byli důraznější v osobních soubojích. Podařilo se jim proměnit dvě standardní situace, jednou nás navíc potrestali z protiútoku a proto je výsledek takový, jaký je,“ zhodnotil utkání trenér Viktorie.

Přitom začátek nebyl ze strany Západočechů vůbec špatný. Už v 19. minutě se ocitl sám před gólmanem Milan Petržela, trefil ale pouze břevno. „Měli jsme minutu před penaltou stoprocentní gólovou šanci, kterou jsme neproměnili. Podobné momenty taková utkání rozhodují. Soupeř hrál chytře, byl důraznější a potrestal nás. První branka je vždy důležitá a dnes se to opět potvrdilo,“ řekl Vrba.

Další zápas Evropské ligy odehrají viktoriáni 28. září ve Štruncových sadech proti izraelskému týmu Hapoel Beer – Sheva FC.  

Fotogalerie

Jan Kopic v zápase proti FCSB | Autor: FC Viktoria Plzeň