Jsme televize vašeho kraje

Celostátně hledaný Patrik Danko policii stále ještě uniká

Plzeň, publikováno 19.09.2017, autor: Richard Beneš

Pohřešovaný Patrik Danko | Autor: Policie ČR

Kriminalisté i nadále pokračují v pátrání po nebezpečném Patriku Dankovi z Dobřan, který figuruje v případu brutálního ubití devětadvacetiletého Ukrajince. Devatenáctiletý pohřešovaný muž je podezřelý z toho, že před týdnem společně se třemi dalšími romskými mladíky vylákal v Dobřanech na odlehlé místo cizince, který předtím popíjel v několika barech, kde hrál také na automatech. Skupinka muže ubila a ukopala k smrti. Policie případ překvalifikovala na loupež s následkem smrti. Ve vazbě už pobývají od konce minulého týdne z rozhodnutí soudu dva sedmnáctiletí mladíci. Kriminalisté vyšetřují ještě dalšího teprve čtrnáctiletého útočníka. Na útěku zatím zůstává poslední a zřejmě nejnebezpečnější člen brutální party, kterému hrozí v případě prokázání viny až osmnáctiletý trest vězení.

Vzhledem k tomu, že se tvář Patrika Danka objevuje už několik dní v médiích, vyjížděli policisté několikrát do akce, aby prověřili tipy od veřejnosti. Lidé upozorňovali na to že pohřešovaného muže zahlédli. Pokaždé se ale jednalo o muže, kteří jsou Dankovi jen podobní. Asi největší smůlu má bulharský občan žijící v Plzni, který vypadá jako dvojník hledaného. Toho policie kontrolovala na základě informací od veřejnosti už minimálně dvakrát. Nelze vyloučit, že se Dankovi bezprostředně po činu podařilo uprchnout z republiky. Daleko pravděpodobnější je však je, že se skrývá někde v romské komunitě.

 

DANKO PATRIK

Datum narození 12.3.1998

Bydliště - okres Plzeň - sever

Může být nebezpečný

Výška 185 až 190 cm

Zdánlivé stáří 19 až 21 let

Podrobný popis

Patrik Danko je štíhlé atletické postavy, vysoký 185 cm. Má hnědé oči, černé krátké vlasy po stranách vystříhané, černou bradku a na levé i pravé straně krku viditelná tetování. Zdánlivé stáří kolem 20 let. Oproti uvedené fotografii by již pravděpodobně neměl mít žádný piercing.

Fotogalerie

Pohřešovaný Patrik Danko | Autor: Policie ČR
Pohřešovaný Patrik Danko | Autor: Policie ČR
Pohřešovaný Patrik Danko | Autor: Policie ČR
Pohřešovaný Patrik Danko | Autor: Policie ČR