Jsme televize vašeho kraje

Statečná seniorka (88) se ubránila přepadení, zfetovaného zloděje zadržela za pomoci další ženy

Plzeň, publikováno 19.09.2017, autor: Richard Beneš

Senioři se velmi často stávají obětí přepadení - ilustrační foto | Autor: TV ZAK

Obrovskou statečnost prokázala osmaosmdesátiletá stařenka, která se neohroženě postavila zfetovanému sedmatřicetiletému zloději. Ten ji za bílého dne přepadl ve Švihovské ulici nedaleko Železniční Polikliniky v Plzni. Společně s další ženou se jí podařilo zloděje chytit a předat do rukou policejní hlídky.

Paní Věra šla ze Železniční polikliniky a v blízké ulici jí oslovil neznámý muž. Chtěl po ní desetikorunu na polévku. Ženě se zdál podezřelý, nic mu proto nedala a snažila se rychle odejít. Útočník se ale nehodlal vzdát a pokusil se seniorce strhnout z krku poměrně masivní zlatý řetízek s křížkem. Ten naštěstí povolil, jinak by ženu uškrtil. Ta dostala řetízek od svého manžela a pro ni tak vzácného šperku se rozhodně nechtěla vzdát. „Chytila zloděje za popruhy od batohu, který měl na zádech a druhou rukou ho chytila za bundu. Kde se v ní ta síla vzala tedy nevím, protože máma je tintítko,“ popsal incident syn poškozené Vladimír Havel. Duchapřítomná seniorka pak začala volat o pomoc.

„Toho si všimla jiná žena a společnými silami pachatele udrželi na místě až do příjezdu policejní hlídky. Ta podezřelého muže na místě zadržela a umístila ho do policejní cely,“ dodala k neobvyklému případu mluvčí policie Veronika Hokrová. Paní Věra je přitom po infarktu a prošla si i zákeřnou nemocí a náročnou léčbou. Přesto se nezalekla a rozhodla se bránit. „Jsem na maminku pyšlý, jdu jí koupit kytku,“ řekl Vladimír Havel. Jak se později ukázalo, zadržený útočník byl pod vlivem drog. Za přepadení stařenky si může odsedět až dva roky za mřížemi. V nejbližších hodinách se bude rozhodovat o jeho vzetí do vazby.

Fotogalerie

Senioři se velmi často stávají obětí přepadení - ilustrační foto | Autor: TV ZAK