Jsme televize vašeho kraje

Plzeňským firmám kraluje producent doplňků stravy, nejlepší živnostník vyrábí designový nábytek

Plzeň, publikováno 27.09.2017, autor: Richard Beneš

Majitel vítězní firmy Radek Sajvera společně s nejlepším živnostníkem Jiřím Procháskou | Autor: Firma roku 2017

Firmou roku 2017 Plzeňského kraje se stala společnost RAPETO, která patří k předním výrobcům doplňků stravy a zpracovatelům pivovarských kvasnic. Titul Živnostník roku 2017 Plzeňského kraje pak získal truhlář Jiří Procháska, který se dokázal se svým nábytkem prosadit i v zahraničí. Firmu RAPETO vyhlásila odborná porota také za nejodpovědnější společnost v regionu.

Společnost RAPETO se řadí k předním tuzemským výrobcům doplňků stravy a ve zpracování pivovarských kvasnic patří k evropským lídrům. Doplňky stravy jsou určeny všem věkovým skupinám a dětem od tří let. „Každým rokem modernizujeme výrobní zařízení, rozšiřujeme výrobní kapacitu, zavádíme nové technologie. Investice do modernizace se vždy vyplatily, a tak plánujeme další,“ uvedl majitel firmy Radek Sajvera.

„Vybrali jsme ryze českou společnost, regionální společnost. Velmi rychle se dovedla vypracovat. Je to velmi stabilní společnost z malého městečka, která dnes dobývá Evropu a nejen ji,“ zhodnotil volbu člen poroty Jan Kučera. Druhé místo obsadila společnost IMONT, specialista na energetická zařízení. Třetí místo ve volbě poroty získala společnost DOMO-ELEKTRO, obchod s domácími a kuchyňskými spotřebiči.

Živnostník roku Jiří Procháska koupil před časem objekt staré drůbežárny v Dýšině u Plzně, ve kterém působí dodnes a postupně ho změnil v moderní areál truhlářské výroby s novou výrobní halou a obráběcí centrem s CNC stroji. „V současné době dokončujeme vlastní showroom a investujeme do softwarového vybavení pro konstrukci a speciální pětiosé obrábění,“ přiblížil Jiří Procháska. Je schopen dodat kompletní vybavení interiérů, kancelářský nábytek nebo designové vybavení prodejen světových značek, jako jsou například CalvinKlein a Adidas.

„Pan Procházka podniká v oboru 25 let. Jeho zákazníky jsou světové řetězce, dělá vybavení pro jejich prodejny. Sám působí velmi skromně, přesto je ve svém podnikání velmi úspěšný,“ okomentovala volbu členka poroty Veronika Pejřimovská. Stříbro v Plzni vybojovala Alena Kyrálová, která vyrábí skleněné korálky. Šperky kompletuje na chirurgickou nerezovou ocel, která je vhodná i pro alergiky. Bronzovou příčku obsadila Šárka Škodová. Její činnost se zaměřuje na práci s dětmi metodou PlayWisely, která pracuje s potenciálem dětského mozku.

Vítězové krajského kola se stávají zároveň celorepublikovými finalisty. Slavnostní vyhlášení celostátních výsledků soutěží Firma roku 2017, Živnostník roku 2017 i Odpovědná firma roku 2017 se uskuteční 6. prosince na pražském Žofíně.

Fotogalerie

Majitel vítězní firmy Radek Sajvera společně s nejlepším živnostníkem Jiřím Procháskou | Autor: Firma roku 2017