Jsme televize vašeho kraje

Pěší turisté míří na sever Plzeňska, blíží se tradiční Třemošenská 50

Plzeň, publikováno 29.09.2017, autor: Miroslav Brož

Třemošenská 50 odstartuje 7. října | Autor: TJ Tatran Třemošná

V pořadí už pětačtyřicátý ročník dálkového pochodu s názvem Třemošenská 50 je za dveřmi. Tradiční akci, která patří mezi 200 nejvýznamnějších akcí v České republice, pořádá Klub Českých Turistů TJ Tatran Třemošná. Letos organizátoři připravili hned několik tras. Na své si přijdou i cyklisté. A kdy to vlastně vypukne? V sobotu 7. října.

Ti nejotrlejší se s batohem na zádech mohou vydat na padesát kilometrů dlouho trať, která začíná i končí u klubovny TJ Tatranu Třemošná. Pro pěší jsou připravené ještě další trasy – dlouhé čtyři, devět, šestnáct, pětadvacet a pětatřicet kilometrů. Pochod je veden po turisticky značených trasách a místním nebo vlastním značení. Startuje se v sobotu v rozmezí od šesti do deseti hodin dopoledne.

Třemošenská padesátka ale není akcí jen pro milovníky dálkové turistiky. Na své si přijdou i cyklisté. Tři trasy vedou terénem a dvě po silnici. Ta nejdelší je dlouhá sedmdesát kilometrů. Cyklotras 58 a 70 km a pěších tras 35 a 50 km se mohou zúčastnit jen osoby starší 15 let, organizátoři u všech doporučují lékařskou prohlídku.

Každý účastník obdrží v cíli diplom a tradiční skleničku se znakem pochodu. Startovné je pětadvacet korun. Mládež do patnácti let zaplatí pouze dvacet. Pokud jste tedy milovníkem dálkových pochodů, nebo se jen chcete projít severním Plzeňskem, rozhodně si nenechte ujít akci, do které se jen loni zapojilo přes 2 000 účastníků.     

Fotogalerie

Třemošenská 50 odstartuje 7. října | Autor: TJ Tatran Třemošná