Jsme televize vašeho kraje

Motorkář skončil po střetu s divočákem v nemocnici, další řidič nezvládl jízdu na elektrokoloběžce

Plzeň, publikováno 29.09.2017, autor: Richard Beneš

Divoké prase - ilustrační foto | Autor: Archiv

Dvě kuriózní nehody vyšetřovali ve čtvrtek policisté na Tachovsku. A u obou museli zasahovat také záchranáři. Jeden řidič nezvládl jízdu na elektrokoloběžce, druhý se při jízdě na motorce střetl s divočákem. Oba řidiči utrpěli zranění a byli převezeni do nemocnice.

Nejdříve havaroval v Tachově v Plzeňské ulici na elektrokoloběžce padesátiletý muž, který přejížděl ze silnice na chodník po pravé straně vozovky. „Při přejíždění vyvýšeného obrubníku nezvládl řízení koloběžky, spadl na chodník a zranil se. Ještě před odjezdem do nemocnice se podrobil dechové zkoušce, která měla negativní výsledek,“ popsala událost mluvčí policie Dagmar Jiroušková. Podle policie podobných úrazů na elektrokolech nebo elektrokoloběžkách v poslední době přibývá. Mnozí uživatelé se totiž před jízdou neseznámí dostatečně s ovládacími prvky, což se jim pak v praxi může vymstít.

Druhá méně obvyklá dopravní nehoda se stala kolem 17.40 hod. na silnici mezi Stříbrem a Těchlovicemi. „Ve směru na Těchlovice jel řidič (52) s motocyklem Honda. Na rovném úseku komunikace mu do jízdní dráhy vběhlo náhle divoké prase. Motocyklista na danou situaci již nestihl zareagovat a nedokázal střetu zabránit. Náraz motocykl odmrštil vpravo mimo komunikaci, kde zůstal ležet na levém boku. Při nehodě utrpěl řidič zranění,“ uvedla k druhé nehodě policejní mluvčí. I v tomto případě byla dechová zkouška na alkohol u řidiče negativní. Divoké prase z místa střetu odběhlo pryč. Vzniklou škodu na motocyklu odhadli policisté na 50 tisíc korun.

Fotogalerie

Divoké prase - ilustrační foto | Autor: Archiv