Jsme televize vašeho kraje

Magistrát žádá o dotaci, která zlepší podmínky pro výuku na 11 základních školách

Plzeň, publikováno 29.09.2017, autor: Richard Beneš

Magistrát - ilustrační foto | Autor: Richard Beneš

O dotaci na projekty za zhruba 60 milionů korun, které mají zlepšit podmínky pro výuku na 11 základních školách, požádá město Plzeň. Jednotlivé projekty se týkají přírodních věd, technických a řemeslných oborů, práce s digitálními technologiemi a komunikace v cizích jazycích. Za peníze získají školy kvalitní vybavení odborných učeben, či zcela nové odborné učebny. Bude do nich zajištěn bezbariérový přístup, rekonstrukcí projdou také počítačové sítě. Podání žádosti o dotaci z IROP už schválili plzeňští radní.

„Podáme nyní celkem dvě žádosti, první pro deset základních škol ve výši 48 milionů korun, druhá je pak samostatně na velký projekt 17. ZŠ a MŠ v Malické ulici za 12,2 milionů korun. Výše dotace z Integrovaného regionálního operačního programu může dosáhnout až 90 procent z celkových způsobilých nákladů projektu, tedy v prvním případě 43,2 milionu korun, v druhém 9,4 milionu korun,“ přiblížil ekonomický náměstek primátora Pavel Kotas (ČSSD).

Konkrétně u 17. ZŠ a MŠ v Malické ulici by měly vzniknout nové specializované učebny v podkroví budovy. Budou sloužit přírodním vědám a práci s digitálními technologiemi. Součástí je také vybavení prostor novým nábytkem a moderními učebními pomůckami. „Nezbytným předpokladem je zajištění bezbariérového přístupu odborných učeben pro žáky se zdravotním postižením. Zároveň bude investováno do zajištění vnitřní konektivity stávající budovy, tedy do rekonstrukce LAN,“ uvedl Pavel Kotas. S realizací se počítá v roce 2018.

Z projektu by se měly financovat úpravy v Masarykově základní škole, Tyršově ZŠ a MŠ, 1., 11., 13., 16., 25., 31., 26. a 28. ZŠ v Plzni.

Fotogalerie

Magistrát - ilustrační foto | Autor: Richard Beneš
17. ZŠ a MŠ v Malické ulici - ilustrační foto | Autor: 17. ZŠ