Jsme televize vašeho kraje

Dopravní podnik Karlovy Vary změnil po dlouhých letech své logo a zahájil novou kampaň

Plzeň, publikováno 01.10.2017, autor: Richard Beneš

Karlovarský dopravní podnik změnil po dlouhých letech své logo | Autor: DPKV

Nové logo i web představil Dopravní podnik Karlovy Vary (DPKV). Novinky jdou ruku v ruce se zahájením kampaně na podporu bezkontaktního placení ve vozidlech MHD. ,Web zůstává na zavedené internetové adrese www.dpkv.cz, ale cestující budou moci mnohem pohodlněji a rychleji vyhledávat potřebné dopravní informace, a to i z mobilních telefonů. Logo se mění po dlouhých 17 letech. Díky moderním technologiím zvyšuje karlovarský dopravce kvalitu svých služeb pro cestující.

„Po Varech jezdi na platební kartTY, TY i TY.“ DPKV tímto sloganem odstartovalo poslední zářijový den novou komunikační kampaň zaměřenou na podporu nákupu jízdních dokladů ve vozidlech MHD pomocí bezkontaktní platební karty. Řešení, které představil poprvé dopravce letos v dubnu si ve vozidlech DPKV získává stale vice zákazníků. „Každý měsíc zaznamenáváme nárůst počtu prodaných jízdních dokladů. Možnost úhrady jízdného platební kartou mají naši cestující od dubna letošního roku a pokud porovnáme prodané jízdné v květnu a srpnu, tak byl nárůst o více než 100 procent,” říká Lukáš Siřínek, místopředseda představenstva DPKV pověřený řízením společnosti.

Pro komunikační kampaň byla aktualizace korporátních prvků společnosti, včetně loga, nutností. „Dosavadní logo dopravního podniku pochází z roku 1998 a již neodpovídalo běžným standardům ve veřejné dopravě v České republice. Současně by se nedalo využít při přípravě komunikační kampaně,” dodává Lukáš Siřínek. DPKV se tak řadí k dopravcům v Plzni, Ostravě, Opavě nebo Českých Budějovicích, kteří v posledních letech představily nová loga.

Vedle těchto novinek připravil DPKV i kompletně nové webové stránky, které odráží současné trendy v digitální komunikaci dopravců vůči cestující veřejnosti. „Jde o další dárek pro naše cestující. Největším přínosem nových stránek bude vylepšené vyhledávání dopravního spojení a optimalizace stránek pro mobilní telefony tak, aby se stránka www.dpkv.cz stala každodenním společníkem na cestách po Varech,“ poukázal Siřínek.

Fotogalerie

Karlovarský dopravní podnik změnil po dlouhých letech své logo. Takto vypadá v barvě. | Autor: DPKV
Karlovarský dopravní podnik změnil po dlouhých letech své logo | Autor: DPKV
Karlovarský dopravní podnik změnil po dlouhých letech své logo | Autor: DPKV