Jsme televize vašeho kraje

Karlovarský kraj vyhlásil sbírku na těžce nemocnou dvouletou holčičku

Plzeň, publikováno 09.10.2017, autor: Richard Beneš

Krajský úřad Karlovarského kraje - ilustrační foto | Autor: Richard Beneš

Veřejnou sbírku pro těžce nemocnou dvouletou Toničku Kaplanovou se rozhodlo uspořádat vedení Karlovarského kraje. Vybrané peníze by měly posloužit na úhradu terapie v Neurorehabilitační klinice Axon v Praze. Holčička, která žije se svými rodiči v Karlových Varech, trpí od narození kvadruspastickou formou dětské mozkové obrny, jež jí znemožňuje běžný pohyb. Dalším zdravotním problémem je pak katarakta obou očí.

„Tonička a její rodiče jsou velmi stateční a snaží se s onemocněním bojovat ze všech sil. To, co jim ovšem schází, jsou potřebné peníze. Vzhledem k pohybovým potížím by holčičce moc pomohla léčba na vysoce specializované soukromé klinice v Praze, která poskytuje intenzivní terapii pacientům s dětskou mozkovou obrnou. Věřím proto, že lidé nebudou k osudu malé Toničky lhostejní a společně se nám podaří vybrat co nejvíce finančních prostředků na zrealizování potřebné léčby,“ uvedla hejtmanka Karlovarského kraje Jana Vildumetzová (ANO).

Rada Karlovarského kraje odsouhlasila uspořádání veřejné sbírky na dobu neurčitou. „Lidé budou mít možnost přispívat do sběracích pokladniček, které budou umístěny na nejrůznějších akcích v regionu. Přispět lze i na speciální bankovní účet, jehož číslo je 115-5167200277/0100,“ dodala mluvčí kraje Veronika Severová.

Fotogalerie

Krajský úřad Karlovarského kraje - ilustrační foto | Autor: Richard Beneš