Jsme televize vašeho kraje

Benefiční galavečer vynesl téměř půl milionu, peníze pomohou dětem a seniorům

Plzeň, publikováno 10.10.2017, autor: Miroslav Brož

Benefiční galavečer moderoval Jan Čenský | Autor: KD Foto

Rekordní částku 476 tisíc korun se podařilo vybrat na činnost Dětského centra Plzeň a plzeňské hospicové péče DOMOV na VI. benefičním galavečeru společnosti Omexom GA Energo, který se uskutečnil v sobotu 7. října v Měšťanské besedě v Plzni.

Benefiční aukce je již tradičně součástí slavnostního večera, který firma pravidelně pořádá. „Dražily se tentokrát čtyři obrazy autora Jiřího Šedého, který i přes svůj handicap – Downův syndrom, nejen maluje, ale prostřednictvím obrazů předává také energii, která je z jeho obrazů cítit. Aukce byla velmi napínavá a z částky, kterou vynesla – 178 tisíc korun, mám velkou radost,“ uvedl generální ředitel společnosti Zdeněk Židek.

Drobnou částkou k celkové sumě přispěl také každý, kdo si na galavečeru zakoupil lístky do tomboly. Díky všem příspěvkům činila vybraná částka 476 tisíc korun a mohla se tak rozdělit rovným dílem mezi Dětské centrum Plzeň a plzeňskou hospicovou péči DOMOV.

Slavnostním galavečerem provázel herec a moderátor Jan Čenský a o hudební doprovod se postaral umělec s neméně známým jménem – Felix Slováček, jehož doprovodil syn Felix Slováček jun. a zazpívala i Anička Slováčková. V rámci večera měli hosté příležitost vidět standardní tance v podání profesionálních tanečníků z taneční školy MZ Dance Team Plzeň a také muzikálové a stepařské vystoupení v choreografii Petry Parvoničové. Ta na galavečer dorazila z pražské Tipsport arény ihned po uvedení premiéry muzikálu Madagaskar, ke kterému vytvářela choreografii.

Společnost Omexom GA Energo se věnuje podpoře Dětského centra Plzeň dlouhodobě a dosud se podařilo pomoci centru částkou 6,5 milionu korun. Letos se společnost rozhodla podpořit také hospicovou péči DOMOV, který pomáhá lidem důstojně dožít ve svém domácím prostředí.

Fotogalerie

Benefiční galavečer moderoval Jan Čenský | Autor: KD Foto