Jsme televize vašeho kraje

Cestující v plzeňské MHD mohou ušetřit pět korun z každé jízdenky

Plzeň, publikováno 11.10.2017, autor: Richard Beneš

Platba jízdného v plzeňské MHD - ilustrační foto | Autor: TV ZAK

Pět korun z každé jízdenky ušetří cestující v plzeňské veřejné dopravě až do konce března 2018, pokud při placení využijí mobilní aplikace Moje Plzeňská jízdenka a digitální peněženku Masterpass. Sleva za jízdenku ve vnitřní zóně Plzně může činit i desítky procent a ve vnější části města převyšovat i polovinu. Akci na podporu zviditelnění výhod mobilního placení připravily Plzeňské městské dopravní podniky a společnost Mastercard.

„Jsme moc rádi, že můžeme našim cestujícím nabídnout další novinku a to inovační způsob odbavení. Mobilní telefon je v dnešní době nedílnou součástí našeho každodenního života. Proto jsme ve spolupráci se společností Mastercard vyvinuli mobilní aplikaci, kde si naši zákazníci mohou jízdenku zakoupit jednoduše jedním kliknutím a bez žádných dalších poplatků,“ uvedl Martin Chval, ředitel Plzeňské karty

„Nová mobilní aplikace Moje plzeňská jízdenka usnadní život cestujícím v plzeňské dopravě. Změní chytrý telefon na výdejní automat a umožní tak zakoupit jízdenku doslova kdykoliv a odkudkoliv a díky integraci s mobilní peněženkou Masterpass AT CZ SK maximálně zjednoduší proces platby. Zákazník pouze potvrdí platbu ve své Masterpass peněžence,“ řekl Richard Walitza, ředitel pro mobilní platby a inovace Mastercard pro ČR, SR a Rakousko.

Plzeň patří v oblasti moderního a pohodlného placení v České republice k lídrům. Platit bezkontaktně za jízdenky ve všech vozech městské veřejné dopravy je možné v Plzni od poloviny roku 2015. Plzeň se tehdy stala prvním městem v České republice se stoprocentním pokrytím vozového parku tímto odbavovacím systémem. Počet transakcí platebními kartami díky jednoduchosti a rychlosti neustále roste a opakovaně převyšuje měsíčně stotisícovou hranici.

Masterpass je globální platební služba umožňující bezpečně a v pohodlí platit prostřednictvím mobilní peněženky. V současné době je služba Masterpass dostupná k platbám online či prostřednictvím aplikací u 4500 spolupracujících obchodníků v České republice v řadě oblastí služeb. Pomocí Masterpass je možné platit za dopravu, palivo, vstupenky, dobíjení mobilu, parkování, potraviny a občerstvení apod. V systému lze registrovat karty Mastercard, Maestro i Visa.

Fotogalerie

Platba jízdného v plzeňské MHD - ilustrační foto | Autor: TV ZAK