Jsme televize vašeho kraje

Vandal napěnil čistícími prostředky vodu v kašně na náměstí Republiky, hrozí mu dva roky vězení

Plzeň, publikováno 11.10.2017, autor: Richard Beneš

Vandal znečistil jednu kašnu na plzeňském náměstí Republiky pěnícími čistícími prostředky - ilustrační foto | Autor: Richard Beneš

Policisté dopadli dvaatřicetiletého vtipálka, který za pomoci pěnících mycích prostředků znečistil kašnu na plzeňském náměstí Republiky. Vysloužil si za to obvinění z výtržnictví a z přečinu poškozování cizí věci. V případě prokázání viny mu hrozí až dvouletý trest odnětí svobody. O případu informovala mluvčí policie Veronika Hokrová.

Legrácka, při níž vznikla škoda vyčíslená na 7500 korun se stala 8. října po 17. hodině, kdy si muž zakoupil několik čistících a mycích přípravků v jedné z prodejen v centru města. „Tyto přípravky o nezjištěném objemu vlil do obou nádob k zachytávání vody kašny. Následnou cirkulací vody se vytvořila pěna, která zůstala nejen v záchytných nádobách, ale znečistila i vnitřní technické zázemí kašny,“ popsala událost mluvčí Hokrová.

Kašnu plnou pěny, která neustále přibývala, musela vyčistit odborná firma. Podobný vtípek se v Plzni nestal poprvé. Už v minulosti nalil podobné pěnící přípravky vandal do kašny před budovou Západočeského muzea v Plzni.

Fotogalerie

Vandal znečistil jednu kašnu na plzeňském náměstí Republiky pěnícími čistícími prostředky - ilustrační foto | Autor: Richard Beneš