Jsme televize vašeho kraje

Ohnivé peklo na dálnici D5, shořel kamion převážející plastové krabice

Plzeň, publikováno 12.10.2017, autor: Richard Beneš

Požár kamionu - ilustrační foto | Autor: HZSKK

Kamion s nákladem plastových krabic začal hořet v středu krátce po dvaadvacáté hodině na dálnici D5 poblíž Boru u Tachova. Příčinou požáru byla technická závada na pneumatice u vleku za kamionem. Odtud se oheň velmi rychle rozšířil na celá návěs. Způsobená škoda přesáhla jeden milion korun.

„Řidiči se podařilo tahač odpřáhnout a odjet s ním do bezpečí mimo dosah plamenů. Muž naštěstí vyvázl bez zranění. V důsledku požáru se roztavily plastové krabice, které kamion převážel. Po uhašení požáru vytvořila hmota tvrdou krustu. Hasiči museli použít i speciální vysokotlaké zařízení Cobra. Provoz na dálnici byl zcela uzavřen asi na hodinu, po 23. hodině se podařilo zprovoznit jeden jízdní pruh,“ uvedla mluvčí hasičů Pavla Jakoubková.

Ještě před polednem stál v pravém odstavném pruhu na dálnici vyhořelý vrak. Čeká se na odtah, který by měl být během dneška. Předběžná škoda je zatím stanovena 400 tisíc korun na přívěsu dalších 400 tisíc na nákladu. Požár způsobil na samotné komunikaci škodu za 250 tisíc korun," doplnila mluvčí policie Martina Korandová.  

Fotogalerie

Požár kamionu - ilustrační foto | Autor: HZSKK
Požár kamionu na dálnici D5 | Autor: HZSPK
Vyhořelý kamion na dálnici D5 | Autor: Policie ČR
Vyhořelý kamion na dálnici D5 | Autor: Policie ČR
Trosky vyhořelého kamionu | Autor: HZSPK