Jsme televize vašeho kraje

Veřejnost rozhodla o barvě nových souprav RegioPanter, zvítězila modrá varianta

Plzeň, publikováno 12.10.2017, autor: Richard Beneš

Devět nových vlakových souprav RegioPanter bude v Plzeňském kraji jezdit v této modré variantě | Autor: Plzeňský kraj

U veřejnosti zvítězila modrá varianta vlakových souprav RegioPanter, které od prosince 2018 budou jezdit na trati Plzeň – Horažďovice. Obyvatelé kraje mohli měsíc rozhodovat tom, jaký design a jakou barvu bude mít devět nových souprav. Na výběr měli vedle modré barvy ještě zelenou a šedou variantu. K vnějšímu vzhledu vlaků bude vybrán také odpovídající barevný design vnitřního vybavení souprav.

„Pro modrou variantu, která ponese také žluté, zelené a modré prvky loga Plzeňského kraje, hlasovalo celkem 1173 lidí. Zelená varianta získala 970 a šedá pak 679 hlasů. Celkem hlasovalo 2822 obyvatel,“ informovala mluvčí kraje Eva Mertlová.

Historicky poprvé tyto RegioPantery řady 650 v krajských barvách vyjedou na trať s novým jízdním řádem v prosinci 2018. Vlaky budou klimatizované, nabídnou připojení k internetu pomocí technologie Wi-Fi i elektrické zásuvky nebo informační systém. Kromě toho bude vždy alespoň jeden vůz v soupravě disponovat místem pro přepravu osob se sníženou schopností pohybu a orientace, samozřejmostí je také bezbariérové WC a místo pro kočárek. Celkově souprava RegioPantera nabídne 140 míst k sezení.

Nákup vícesystémových RegioPanterů má v režii krajský smluvní dopravce České dráhy prostřednictvím dotace z Operačního programu Doprava 2. „Chceme zvýšit komfort cestujících, aby více využívali cestování vlakem i autobusy. Právě nové komfortní RegioPantery pomohou zatraktivnit cestování. V lednu příštího roku už budou cestující využívat nové slevy na jízdném, které jsou také krokem k větší atraktivitě cestování veřejnou dopravou,“ uvedl hejtman Plzeňského kraje Josef Bernard (ČSSD).

Fotogalerie

Devět nových vlakových souprav RegioPanter bude v Plzeňském kraji jezdit v této modré variantě | Autor: Plzeňský kraj