Jsme televize vašeho kraje

Viktoriáni si zatrénovali s dětmi, které zvítězily ve výtvarné soutěži

Plzeň, publikováno 12.10.2017, autor: Pavlína Polatová

Viktoriáni si zatrénovali s dětmi, které zvítězily ve výtvarné soutěži | Autor: TV ZAK

Malé i velké děti si mohly v Luční ulici v Plzni zatrénovat se svými fotbalovými idoly. Dvacet dětí z dětských domovů, které zvítězily ve výtvarné soutěži, se tak dostaly do blízkosti slavných fotbalistů z plzeňské Viktorie. V soutěži děti kreslily obrázky na téma svého vysněného povolání nebo oblíbeného sportu. Vítězové si pak mohli zatrénovat s osmi hráči pod vedením jejich kapitána Romana Hubníka. Nechyběl ani útočník Marek Bakoš nebo obránce Milan Havel.

„Asi se trochu stydí. Do teď nás viděly jen televizi na obrazovce. To je asi přirozené,“ usmíval se Marek Bakoš na začátku tréninku. „Mě to moc baví. Já už jsme dříve chodil děti trénovat je to takové zpestření. Je vidět, že některé děti se stydí, ale postupem času to opadlo a všichni si to užíváme,“ řekl Milan Havel. „Byl jsem strašně rád, že tady s námi na tréninku byl Hubník a Petržala. Zkoušeli jsme různé druhy kopů,“ řekl Jindra, který si s fotbalisty díky výtvarné soutěži také zatrénoval.

Kristýna Pražáková z Dětského domova z Plané zase jezdí na všechny domácí zápasy Viktorky. Tipla si dokonce jak dopadne nadcházející nedělní zápas se Spartou. Viktoriáni prý své rivaly ze Sparty porazí 2:1.

 

Fotogalerie

Viktoriáni si zatrénovali s dětmi, které zvítězily ve výtvarné soutěži | Autor: TV ZAK