Jsme televize vašeho kraje

Vlak usmrtil před půlnocí v Koterově u Plzně zatím neznámého muže

Plzeň, publikováno 15.10.2017, autor: Richard Beneš

Ilustrační foto | Autor: Richard Beneš

Černá sobota plná tragických nehod měla bohužel pokračování i v pozdějších hodinách. V Plzni v Koterově totiž srazil vlak muže, který na místě zahynul. Zraněním skončil pro motorkáře večerní střet s osobním automobilem v Dobřanech na jižním Plzeňsku, který mu nedal přednost. Web TV ZAK o tom informovala mluvčí policie Veronika Hokrová.

Čtyři minuty před půlnocí přivolal drážní inspektor záchranku k muži, kterého srazil vlak na železniční trati v Plzni-Koterově poblíž dálničního přivaděče. „Muž jehož totožnost se dosud nepodařilo zjistit, utrpěl zranění neslučitelná se životem a na místě zemřel. Ve vlaku cestovalo 20 osob. Nikdo z nich nebyl zraněn. České dráhy pro ně zajistily náhradní přepravu,“ uvedla mluvčí policie Veronika Hokrová. Okolnosti nehody teď policie vyšetřuje. Zatím není jasné, zda se jednalo o nešťastnou náhodu nebo o úmysl.

O něco dříve zasahovali záchranáři a policisté u nehody v Dobřanech, kde na křižovatce náměstí 1. máje a Lipové ulice střetl třiačtyřicetiletý motorkář s vozem Dacia Duster, který řídil pětapadesátiletý muž. Ten zřejmě nedal při odbočování přednost protijedoucímu motorkáři. Ten se naštěstí v kritický moment zachoval pohotově, motocykl sám položil a vyhnul se tak přímému střetu s automobilem. I tak utrpěl zranění, se kterým skončil v nemocnici.

Už v sobotu jsme podrobně informovali o dalších tragických nehodách, které se staly během dne. O život přišla odpoledne v Klatovech šestaosmdesátiletá žena, která se rozhodla vystoupit z vlaku, který se už rozjížděl, protože zjistila, že nastoupila do špatného spoje. Bohužel ze schůdků upadla na zem tak nešťastně, že utrpěla vážné poranění hlavy, kterému na místě podlehla.

V půl sedmé večer se na lesním úseku silnice u obce Bdeněves ve směru na Stříbro střetl VW Polo s vozem značky Mercedes. Nehodu nepřežila jedenašedesátiletá řidička VW. S velmi vážným mnohočetným zraněním transportoval vrtulník do plzeňské nemocnice dvaatřicetiletého řidiče mercedesu, který je údajně v celostátním pátrání. Sanitka převezla do fakultní nemocnice také zraněnou asi třicetiletou ženu, která cestovala v mercedesu.

Velmi vážné následky měla i další sobotní nehoda, při níž se v odpoledních hodinách na silnici I/27 poblíž skládky Vysoká srazily dva osobní automobily. Sedm osob utrpělo zranění. Dva pasažéry transportoval ve velmi vážném stavu do plzeňské fakultní nemocnice vrtulník letecké záchranné služby.

Fotogalerie

Ilustrační foto | Autor: Richard Beneš