Jsme televize vašeho kraje

Viktoriáni vládnou fotbalové lize, výhrou na Spartě pokořili rekord soutěž

Plzeň, publikováno 16.10.2017, autor: Miroslav Brož

Viktoriáni na Letné oslavují vstřelenou branku | Autor: FC Viktoria Plzeň

Deset zápasů, deset výher. Svěřenci Pavla Vrby dokázali to, co ještě nikdo před nimi. Do historie českého fotbalu se zapíšou jako tým s nejlepším startem do sezóny. Viktoriáni vzali rekord právě pražské Spartě, nad kterou v nedělním ligovém šlágru vyhráli a osamostatnili se v čele tabulky s náskokem osmi bodů na druhou Slávii.

Plzeň zvládla desáté kolo HET ligy na jedničku. Sparta měla víc ze hry, soupeře dokonce místy i přehrávala. Nestačilo to. Západočeši ukázali, proč na podzim suverénně vládnou. „Odehráli jsme velice těžký zápas, Sparta předvedla svůj nejlepší výkon sezony. Tentokrát jsme nepředvedli takovou kvalitu jako v Liberci nebo Mladé Boleslavi, ubojovali jsme to spíš srdcem. Byli jsme šťastnější, že jsme dali první gól, výsledek tak hrál v náš prospěch,“ zhodnotil utkání trenér Pavel Vrba.

Jedinou branku vstřelil v osmé minutě Daniel Kolář. Do letenské sítě se trefil poprvé ve své kariéře. Na tuhle chvíle čekal sparťanský odchovanec devět let. „Ani si tu situaci přesně nepamatuju, nějak to tam prostě spadlo. Byl to asi jeden z mých nejhezčích gólů. Jsme rád, že jsem dal konečně branku i Spartě,“ říká plzeňský útočník.

Plzeň po desátém kole se třiceti body suverénně vládne české nejvyšší soutěži. Na Spartu má náskok neuvěřitelných patnáct bodů. Na druhou Slavii osm. Trenér Vrba ale upozorňuje, že o titulu ještě rozhodnuto není. „Liga je čím dál víc kvalitnější. Může se stát opačná situace, že my teď ztratíme 15 bodů a Sparta udělá šňůru,“ dodává plzeňský stratég.          

Fotogalerie

Viktoriáni na Letné oslavují vstřelenou branku | Autor: FC Viktoria Plzeň