Jsme televize vašeho kraje

Policejní hlídka pomáhala zachránit život zraněné dívky, hrozilo, že vykrvácí

Plzeň, publikováno 17.10.2017, autor: Richard Beneš

Ilustrační foto | Autor: Archiv

Život třináctileté dívky, která se v neděli před polednem vážně zranila po pádu z kola a silně krvácela, zachránila blesková reakce dvojice policistů z Mariánských Lázní. Rodiče zraněné dívky se teď setkali s policisty a osobně jim poděkovali za záchranu života jejich dcery. Dívka prodělala v nemocnici několikahodinovou operaci a v současné době je už mimo ohrožení života.

Na linku 158 přijali policisté v neděli v 11:30 oznámení o nehodě nezletilé dívky, která přepadla přes jízdní kolo v místě přechodu pro chodce v Mariánských Lázních a vážně se zranila. Na místo okamžitě vyjeli policisté Jakub Mareš a Vojtěch Procházka. Na zemi tam ležela dívka a žena jí rukama stlačovala silně krvácející ránu na noze. „Policisté okamžitě zajistili bezpečnost na komunikaci a začali poskytovat první pomoc. Po celou dobu komunikovali s dívkou a snažili se ji uklidňovat. Tlakovým obvazem tlačili na místo masivního krvácení, aby zamezili velké krevní ztrátě. Po příjezdu záchranky policisté pokračovali v asistenci,“ popsal záchrannou akci mluvčí policie Daniel Dvořák.

Na místo neštěstí se dostavili také rodiče zraněné dívky. Vzhledem k závažnosti zranění v oblasti třísel si zdravotníci vyžádali přílet vrtulníku letecké záchranné služby. Policejní hlídka pak zajistila asistenci převozu na místo vhodné pro přistání vrtulníku. Po celou dobu převozu ještě policista stlačoval ránu na dívčině noze, dokud si ji do péče nepřevzala posádka vrtulníku. Nemalý podíl na záchraně života zraněné dívky má ovšem i žena, která byla u nehody jako první.

Fotogalerie

Ilustrační foto | Autor: Archiv