Jsme televize vašeho kraje

Krajští zastupitelé z TOP 09 bojkotují návštěvu prezidenta Miloše Zemana

Plzeň, publikováno 17.10.2017, autor: Richard Beneš

Krajští zastupitelé z TOP 09 bojkotují návštěvu prezidenta Miloše Zemana | Autor: TOP 09

Zastupitelé Plzeňského kraje za TOP 09 se ve středu nezúčastní tradičního setkání zastupitelů s prezidentem Milošem Zemanem u příležitosti jeho letos už druhé návštěvy regionu. Uvedl to v úterý v tiskovém prohlášení předseda klubu zastupitelů TOP 09 Richard Pikner. TOP 09 v krajském zastupitelstvu dále reprezentuje europoslanec Jiří Pospíšil a Jiří Dort.

„Prezidentský úřad jsem měl vždy v úctě a respektu. O to víc, že ho pan prezident Václav Havel opět vracel na důstojné a respektované místo, kde ho v očích národa opustil Tomáš Garrigue Masaryk. Je mi upřímně líto, že současný prezident svými opakovanými výroky a postoji výkon funkce prezidenta České republiky ponížil tuto funkci pod úroveň komunistických prezidentů. Přesto jsem se z úcty k prezidentskému úřadu zúčastnil minulé návštěvy Miloše Zemana na zastupitelstvu Plzeňského kraje. Bylo to však naposled,“ uvedl Richard Pikner.

Známý lékař dále konstatoval, že ho prezident Zeman zklamal. „Nespojuje národ, nezastupuje jiné, než své voliče. Upřednostňuje své ego i vyřizování osobních účtů a komerčních zájmů nejbližších spolupracovníků, nad zájmy národa jako celku. To je pro mě důvodem, proč se ve středu ani já, ani žádný z členů našeho klubu zastupitelů, nezúčastní setkání s prezidentem Zemanem. Nebudu ztrácet svůj čas a raději se budu věnovat práci pro občany, kteří mě zvolili. Je mi to však hluboce líto,“ uvedl ve svém prohlášení krajský zastupitel Richard Pikner.

Fotogalerie

Krajští zastupitelé z TOP 09 bojkotují návštěvu prezidenta Miloše Zemana | Autor: TOP 09