Jsme televize vašeho kraje

Plzeň vládne českému sportu, viktoriáni i indiáni jsou v čele tabulek

Plzeň, publikováno 18.10.2017, autor: Miroslav Brož

Daniel Kolář se raduje ze vstřelené branky do letenské sítě | Autor: FC Viktoria Plzeň

Při pohledu na tabulky dvou nejpopulárnějších sportů u nás, srdce plzeňských fanoušků zaplesá. Indiáni i viktoriáni se vyhřívají na čele. Modrobílým k posunu na první místo stačil bod v Litvínově a Vrbova družina rekordní desátou výhrou v řadě nastoupila k drtivému trháku. Před začátkem sezóny přitom sázkové kanceláře favorizovaly pražskou Spartu a Slavii.

Deset zápasu, deset výher, rekord soutěže a plný počet bodů. Viktoriáni jsou k nezastavení. Ve třetině soutěže mají osmibodový náskok před druhou Slavií a dokonce patnáctibodový na hvězdami nabitý kádr Sparty. Právě Spartu v neděli Západočeši na Letné porazili a nasadili k trháku. „Podobné rekordy mě nezajímají. Prémie za ně nedostanu, takže budu radši první po třicátém kole, i když třeba několikrát prohraju,“ uklidňuje situaci Pavel Vrba.

Hned několik důvodů k radosti má i lodivod indiánů Martin Straka. Jeho tým po čtrnáctém kole přeskočil v tabulce Kometu Brno a díky lepšímu skóre je první. Západočeští hokejisté nastříleli neuvěřitelných třicet branek a mají průměr dvou gólů na zápas. Tahounem týmu je Dominik Kubalík, který vede pořadí produktivity i střelců extraligy.

Viktoriáni s jistotou zůstanou první i po nedělní ligovém utkání s Brnem. Indiány čeká těžký zápas v pátek na Frýdecko-Místecku proti Třinci. Pokud získají nějaké body a Kometa doma nevyhraje s Hradcem, bude Západočeská metropole nadále vládnout českému sportu.   

Fotogalerie

Daniel Kolář se raduje ze vstřelené branky do letenské sítě | Autor: FC Viktoria Plzeň