Jsme televize vašeho kraje

Na západ Čech míří obránce Jakub Kindl, zahraje si s bratrem Denisem

Plzeň, publikováno 18.10.2017, autor: Miroslav Brož

Jakub Kindl přichází do klubu na měsíční zkoušku | Autor: HC Škoda Plzeň

Novou posilu hlásí klub HC Škoda Plzeň. Na měsíční zkoušku přichází obránce Jakub Kindl. Vedení klubu se tak snaží vyplnit mezeru za zraněného kapitána Petra Kadlece. Jakub Kindl se v týmu potká se svým bratrem Denisem.

Jakub Kindl ještě nedávno nastupoval v zámoří za Floridu Panthers. Na jaře mu ale vypršela smlouva a byl bez angažmá. Poslední zápas odehrál  na konci dubna za českou reprezentaci při generálce na MS. Třicetiletý rodák ze Šumperka odehrál v zámoří bezmála čtyři stovky zápasů. Před Pantery oblékal dres Detroitu Red Wings.

 Jakub Kindl se v jednom týmu potká s mladším bratrem Denisem, a vyzkouší si tak poprvé na seniorské úrovni tuto spolupráci. „Domluva s Plzní se odehrála prakticky během jednoho dne, bylo to opravdu rychlé. V situaci, že bych někam přicházel na zkoušku, jsem pravděpodobně poprvé. Ale když přišla nabídka od indiánů, kývl jsem hodně rychle. Svůj velký vliv na tom měl i fakt, že si můžu zahrát s bráchou. Myslím, že mi chvilku bude trvat, než se dostanu do optimálního zápasového tempa, ale už se nemůžu dočkat pátku, až mi to konečně začne,“ říká nová posila indiánů.

Poprvé by měl Jakub Kindl nastoupit v dresu Škody v pátek na ledě Třince

Fotogalerie

Jakub Kindl přichází do klubu na měsíční zkoušku | Autor: HC Škoda Plzeň