Jsme televize vašeho kraje

Kriminalisté z Domažlic dopadli pětici dealerů pervitinu, zásobovali zákazníky v regionu

Plzeň, publikováno 19.10.2017, autor: Richard Beneš

Policisté zajistili pervitin | Autor: Policie ČR

Pětici dealerů pervitinu dopadli kriminalisté z toxi teamu z Domažlic. Tři muži a dvě ženy ve věku od 29 do 40 let si už vyslechli obvinění z nedovolené výroby a z nakládání s omamnými a psychotropními látkami. Při domovních prohlídkách policisté zajistili pervitin i marihuanu. O případu informovala mluvčí policie Dagmar Brožová.

Jeden z obviněných kupoval pervitin, který poté rozdělil a část prodal své přítelkyni. Drogu pak každý z nich prodával svým klientům. „Muž prodal nebo poskytl za odvoz pervitin ve třiceti případech. Jeho přítelkyně pak prodala pervitin ve 134 případech, přitom inkasovala částku převyšující 110 tisíc korun,“ řekla mluvčí Brožová. Oba dealery zadrželi policisté v jejich domu v Hájku. Při domovní prohlídce našli 10 gramů pervitinu a 173 gramů zelené sušiny a dále věci používané při prodeji drog a finanční hotovost.

Další dealer prodával drogu převážně v obci Babylon a Horní Folmava osobám do nočních klubů nebo prostitutkám u silnice. Při prohlídce jeho vozidla kriminalisté zajistili celkem 29,7 gramů pervitinu. Drogu prodal nejméně v 33 případech za koruny i eura nebo ji dával zadarmo.

Zbývající dvojice z Domažlic byla obviněna ze spáchání trestného činu ve spolupachatelství. „Společně si opatřovali pervitin a ve 150 případech ho prodali dalším osobám. Muž se tohoto jednání se dopustil i přesto, že mu za stejný skutek v posledních třech letech uložil soud dvouletý trest odnětí svobody s podmíněným odkladem na zkušební dobu v trvání pěti let,“ uvedla mluvčí policie. Kriminalisté podali státnímu zástupci podnět k návrhu vzetí obviněného do vazby. Soudce návrh státního zástupce akceptoval. Muž si tak počká na nový rozsudek ve vazební věznici.

Fotogalerie

Policisté zajistili pervitin | Autor: Policie ČR
Policisté zajistili pervitin u dealerů | Autor: Policie ČR