Jsme televize vašeho kraje

Opilý traktorista pokácel sloupy vysokého napětí a připravil o dodávky elektřiny 900 míst

Cheb, publikováno 20.10.2017, autor: Richard Beneš

Jeden z poškozených sloupů | Autor: Policie ČR

O dodávky elektřiny připravil 900 domácností a dalších objektů pětatřicetiletý traktorista z Chebska. Při polních pracích se totiž dostatečně nevěnoval řízení svého stroje a poškodil sloupy vysokého napětí. Traktorem značky John Deere přerušil dodávky elektřiny. Zkouška na alkohol prokázala, že traktorista měl v krvi téměř dvě promile alkoholu.

„Nehoda se stala v okamžiku, kdy muž přední částí vozidla narazil do sloupu vysokého napětí před sebou, který se vyvrátil a pnutím drátů se poškodily i další dva další sloupy. Poškodily se také izolátory vysokého napětí. Přerušení dodávek elektrického proudu postihlo téměř 900 odběrných míst v obcích Hranice, Krásňany a přilehlého okolí,“ informoval mluvčí policie Daniel Dvořák.

Při první dechové zkoušce naměřili policisté hodnoty 1,95 promile alkoholu a opakovanou zkouškou pak 1,99 promile alkoholu. Energetická společnost vyčíslila škodu, která vznikla poškozením sloupů vysokého napětí a přerušením dodávky na částku převyšující 100 000 korun. Policisté z Obvodního oddělení Aš sdělili obvinění z podezření ze spáchání přečinu poškození a ohrožení provozu obecně prospěšného zařízení z nedbalosti. V případě prokázání viny hrozí muži trest odnětí svobody až jeden rok nebo zákaz činnosti.

Fotogalerie

Jeden z poškozených sloupů | Autor: Policie ČR
Jeden z poškozených sloupů | Autor: Policie ČR
Tímto strojem poškodil traktorista sloupy vysokého napětí | Autor: Policie ČR