Jsme televize vašeho kraje

Sdružení nestraníků se distancovalo od Václava Prokůpka, lídra své kandidátky v Plzeňském kraji

Plzeň, publikováno 25.09.2012, autor: Richard Beneš

Václav Prokůpek na archivní fotografii | Autor: Archiv Regionpodlupou.cz

Vedení hnutí Sdružení nestraníků v úterý na svých webových stránkách oznámilo, že se distancuje od veškerých politických aktivit Václava Prokůpka, který je lídrem kandidátky pro krajské volby v Plzni. S politickými aktivitami Prokůpka Sdružení nestraníků nesouhlasí a vyzývá voliče v Plzeňském kraji, aby tohoto kandidáta v nastávajících volbách do zastupitelstva Plzeňského kraje nevolili. Potvrdil to předseda Sdružení nestraníků Jan Kryčer. Stalo se tak krátce poté, co Server Regionpodlupou.cz minulý týden v pátek na svých stránkách zveřejnil článek nazvaný „Sdružení nestraníků vede do krajských voleb pořádný ranař,“ který pojednával o dvou soudních procesech, ve kterých figuruje Prokůpek v pozici obžalovaného, jenž je podezřelý z fyzického napadení dvou osob.

„Vedení hnutí Sdružení nestraníků se seznámilo s předvolebními politickými aktivitami Václava Prokůpka v Plzeňském kraji a v této souvislosti prohlašuje, že tato osoba není členem Sdružení nestraníků a nikdy jím nebyla. Pan Václav Prokůpek zatajil vedení hnutí Sdružení nestraníků svoji politickou minulost a lživě informoval o svém společenském postavení,“ uvádí dále v prohlášení předseda Sdružení nestraníků Jan Kryčer.

Sám Prokůpek považuje prohlášení předsedy Sdružení nestraníků Jana Kryčera za útok hackerů na stránky sdružení nebo má jít podle jeho slov o vliv jiné politické strany na vedení nestraníků a snahu o jeho diskreditaci. Do konce týdne se rozhodne, zda se vzdá své pozice na kandidátce v Plzeňském kraji. Dehonestaci své osoby považuje Prokůpek jako reakci na rostoucí preference nestraníků, což se nelíbí některým politickým stranám.  

Rokycanský okresní soud se nyní zabývá kauzou Prokůpkovy rvačky s penzistou. Bývalý regionální šéf dnes již neexistující Dělnické strany a jednička kandidátky Sdružení nestraníků je obžalován z výtržnictví za to, že v Mirošově zbil a zkopal seniora. Za útok byl Prokůpek loni odsouzen k podmíněnému trestu. Odvolací soud ovšem verdikt zrušil a věc vrátil k novému projednání k soudu do Rokycan. Nový verdikt u soudu zatím nepadl.

Ve druhém případě se Prokůpek dostal před soud za údajné zbití poslance a bývalého náměstka hejtmana Plzeňského kraje Vladislava Vilímce (ODS), kterého měl napadnout v Plzni v roce 2009. Prokůpek tvrdí, že on nikoho v Plzni nemohl zbít, protože byl v té době v Maďarsku. Soud mu uložil trest čtyř měsíců vězení s podmíněným odkladem na dobu 1,5 roku. Odvolací soud však rozsudek zrušil a vrátil zpět k projednání okresnímu soudu.

Na internetu se Václav Prokůpek prezentuje exkluzivním životopisem, podle kterého byl šéfredaktorem několika médií, v celé ředě dalších publikoval nebo stále ještě publikuje. Tvrdí o sobě, že je autorem několika knih, ovládá osm světových jazyků, živí se jako sportovní manažer a trenér, vysokoškolský pedagog, konzultant, expert na PR lobbing, marketink, jako sportovní novinář, publikuje v našich i zahraničních sportovních médiích. Působí také jako spisovatel literatury faktu, publicista zabývající se historií a ekonomií a mimo jiné měl též figurovat i jako člen akademického senátu, což je ovšem je jen malý výčet údajů v životopisu Václava Prokůpka.

Fotogalerie

Václav Prokůpek na archivní fotografii | Autor: Archiv Regionpodlupou.cz